ВМС України та морські піхотинці організували втечу українських розвідників з полону

ВМС України та морські піхотинці організували втечу українських розвідників з полону
343921 ПЕРЕГЛЯДІВ

19 листопада стало відомо, що з російського полону вдалося врятувати трьох морських піхотинців. Пізніше народний депутат Ігор Копитін розповів подробиці того, як бійцям вдалося врятуватися.

Про це стало відомо з його офіційної сторінки у Facebook.

"Розкрию трохи деталей порятунку морпіхів-розвідків, яких на днях вдалося повернути з російського полону, та з якими зустрічався як представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Історія їх визволення вартує того, щоб про неї зняли фільм", - розповів Копитін.

За словами нардепа, хлопці під час бойових дій потрапили в російський полон, де їх утримували на непідконтрольній наразі території України. Про це дізналися у Командуванні ВМС та морської піхоти: вони вирішили врятувати бійців та спланували операцію. В результаті військовим вдалося організувати втечу розвідників з полону, а потім переправити їх на підконтрольну територію.

"Хлопці у безпеці та їх життю нічого не загрожує. Окремо хотів би зазначити, що участь в операції по їх звільненню приймав миколаївець, "кіборг" та захисник "Азовсталі" Артем Дибленко, який нещодавно сам повернувся з ворожого полону. Та офіцери морської піхоти з позивними "Лютий", "Баркас" та "Омега", які фактично спланували цю операцію. На жаль, наразі не можу назвати їх імен, але після закінчення війни ми розкажемо їх історії. В тому числі історію мого товариша Дмитра з позивним "Омега"", - йдеться у дописі Копитіна.

Варто зауважити, що до цього на офіційній сторінці ВМС ЗС України повідомили, що їм вдалося вивести трьох морських піхотинців з окупованої території, але подробиць операції вони не розповіли.

stopcor.org

Теги: ВМС України,морські піхотинці, війна в Україні,Військовополонені,полон