ЗСУ ліквідували "головного танкіста" 64-ї ОМСБр рф, яка чинила злочини в Бучі (фото)

ЗСУ ліквідували "головного танкіста" 64-ї ОМСБр рф, яка чинила злочини в Бучі (фото)
267572 ПЕРЕГЛЯДІВ

Карма в дії: заслужене покарання знайшло свого "героя". ЗСУ відправили "на концерт до Кобзона" командира танкового батальйону сумнозвісної 64-ї ОМСБр з Хабаровська В'ячеслава Кабіцького. Цей підрозділ відомий жорстокими воєнними злочинами в Бучі на Київщині.

Про загибель підполковника Кабіцького на прізвисько "Льон" із посиланням на російські ресурси повідомив український журналіст, блогер, полковник ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц).

Він зауважив, що на батьківщині В'ячеслава Кабіцького активно піарили як "героя росії". Утім, його підрозділ – 64-а ОМСБр з Хабаровська – відомий як бригада, яка катувала та вбивала мирних жителів під час окупації окремих районів Київщини.

Саме її члени влаштували "бучанську різанину". Солдати військової частини 51460 з села Князе-Волконське Хабаровського краю активно мародерили, вбивали, ґвалтували і катували мешканців Бучі.

руїни у Бучі

18 квітня бригаді володимир путін присвоїв бригаді почесне звання "гвардійської" – начебто за "масовий героїзм та відвагу, стійкість та мужність, проявлені особовим складом в бойових діях по захисту Вітчизни та державних інтересів в умовах збройних конфліктів".

Після відступу з півночі України бригаду перевели під Ізюм, де вона зазнала великих втрат.

У середині серпня стало відомо, що 64-у ОМСБр з Хабаровська планують перекинути до Херсону – забезпечувати "порядок" на псевдореферендумі.

За інформацією проєкту InformNapalm, станом на кінець жовтня залишки 64-ої ОМСБр воювали в районі Снігурівки на Миколаївщині. 

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні, окупанти,Буча,64 ОМСБр