"Найсерйозніша проблема за всю історію": "Укренерго" прокоментував результати обстрілів

"Найсерйозніша проблема за всю історію": "Укренерго" прокоментував результати обстрілів
312980 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуація в українській енергосистемі є "найсерйознішою за всю історію", але керованість системою зберігається, а енергетики роблять все для відновлення енергопостачання.

Про це повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

вежа

"Ситуація – серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу – під вогнем опинилися об’єкти по всій країні. З початку жовтня це вже шоста масована атака на енергетичну інфраструктуру країни, цього разу найбільша: близько ста ракет. Кожна ракета летіла з метою занурити Україну у темряву", – написав він у фейсбуці.

За словами Кудрицького, удар був здійснений "із цинічним розрахунком" – в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче впоратися з навантаженням.

"Зараз, в ці хвилини енергетики вже відновлюють об’єкти, вже працюють над ремонтами, щоб забезпечити постачання. Ще раз скажу: ситуація серйозна, головне завдання "Укренерго" на цю хвилину: зберегти керованість енергосистеми. Саме для цього застосовуються аварійні відключення. Якщо ми запроваджуємо відключення – значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх – від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог", – додав він.

Голова "Укренерго" зазначив, що "зі зрозумілих причин" не наводить деталей руйнувань, але наголосив, що енергетики будуть відновлювати живлення "настільки швидко, наскільки дозволяють сили".

Нагадаємо, 15 листопада рф обстріляла майже всі великі міста України. За словами заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенка, ворог випустив по Україні більше 90 ракет. Під час удару Повітряні сили збили 73 крилаті ракети ("Калібр", Х-101, Х-555), 10 БпЛА "Shahed-136" та один ударний БпЛА "Оріон".

Внаслідок обстрілів постраждала і столиця України. За словами мера Києва Віталія Кличка, ракети влучили у три житлових будинки, одна жінка загинула.

stopcor.org

Теги: Укренерго,Обстріли РФ,Ракетний обстріл,енергетики