"Ще не вмерла Україна": в центрі окупованої Ялти – танці під українські пісні (відео)

"Ще не вмерла Україна": в центрі окупованої Ялти – танці під українські пісні (відео)
315969 ПЕРЕГЛЯДІВ

Крим – український. Про наближення цього визначного моменту і швидке визволення з окупації півострова сповіщають самі місцеві. Вони не побоялися і вийшли на центральну вулицю Ялти з гучною українською гулянкою.

Ялта чекає на звільнення. Здається воно ось-ось, уже близько. Ба більше, місцеві не стримуючись виходять на центральні вулиці і співають українських пісень. Про це повідомляє українське видання "Дзеркало тижня" на своїй офіційній сторінці в Телеграмі.

Вони опублікували відео, відзняте в тимчасово окупованій Ялті. На центральній набережній, група людей гучно співає і пританцьовує під українську пісню "Смерека".

 

До слова автором пісні є уродженець Львівщини, український поет-пісняр, композитор, музикант Любомир Яким. Цей "шлягер" він написав у 1969 року для ансамблю "Троїсті музики". Згодом її переспівувала у різних версіях велика кількість співаків, а найвідомішою вона стала у виконанні народного артиста України Миколи Гнатюка. 

''Ще не вмерла Україна'': в центрі окупованої Ялти – танці під українські пісні (відео)

До слова, на відео, яке опублікувало видання "Дзеркало тижня" також чуємо виконання пісень української співачки, яка активно підтримує Україну у війні проти росії – Вєрки Сердючки. 

Ба більше, Вєрка Сердючка і її популярна пісня "Ще не вмерла Україна" або "Гулянка" гучно лунає і в російському Ростові-на-Дону. Дівчата так завзято кричать слова "буде жити Україна", що ймовірно Збройні Сили України їх точно почують. 

А активні користувачі соцмереж вже знайшли влучне виправдання, чому ж в Криму звучать українські пісні. Кажуть, що це відповідає так званому очільнику Криму Аксьонову на його погрози кримінальною відповідальністю за "націоналістичні гасла та пісні". 

stopcor.org

Теги: Ялта,Крим, війна в Україні,Контрнаступ ЗСУ