На головній площі Херсону – синьо-жовтий прапор: рух опору чекає на ЗСУ

На головній площі Херсону – синьо-жовтий прапор: рух опору чекає на ЗСУ
278176 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом ночі на півдні було гучно – херсонці чули потужні вибухи та обстріли: окупантів накривали вогнем на переправах, палали мости, у деяких міста росіяни влаштували friendly fire для своїх. Але станом на ранок ситуація в самому місті залишається спокійною та обнадійливою. Попри те, що не всі загарбники вийшли з Херсоні, а ЗСУ – ще на підході, у місті вже замайорів український прапор.

Це – справа рук місцевих сил опору. Синьо-жовтий стяг закріпили на пам'ятнику Героям Небесної сотні на площі Свободи – перед будівлею Херсонської облдержадміністрації (місцевий "Білий дім"). Світлину з цієї локації оприлюднив херсонський журналіст Костянтин Риженко.

 

"Рух опору передає вітання. Слава Україні", – підписав фото журналіст.

За даними оперативної мапи DeepState, оновленої о 01:34 11 листопада, найближчий підтверджений звільнений населений пункт знаходиться у 15 км від Херсону, зона бойових дій чи "сіра зона" – у 10 км.

Водночас, російські джерела стверджують, що "організоване виведення" військовий підрозділів рф з правого берега нібито завершено.

Утім, це не відповідає дійсності. За інсайдерською інформацією каналу "Николаевский Ванек", що співпрацює з Силами оборони та Миколаївською ОВА, наразі на правому березі Херсонщини залишається близько 13 БТгр ворога. Проте в обласному центрі та на його найближчих околицях боїв поки немає.

 

За інформацією місцевих джерел, херсонці залишаються без світла, води й тепла (близько 4-ї ранку пролунав вибух на ТЕЦ) та практично без зв'язку. Відчувається дефіцит продуктів харчування. Однак місцями починає пробиватись український мобільний зв'язок, і настрої містян – стримано оптимістичні.

Херсон чекає на ЗСУ.

stopcor.org

Теги: ЗСУ ,Херсон, війна в Україні,Контрнаступ ЗСУ