ЗСУ накрили колони окупантів в Олешках та біля Каховської ГЕС

ЗСУ накрили колони окупантів в Олешках та біля Каховської ГЕС
283202 ПЕРЕГЛЯДІВ

У ніч з 9 на 10 листопада у різних населених пунктах тимчасово окупованої Херсонщині було чутно потужні вибухи. Загарбники намагались у темряві переправляти через річку свої військові "каравани", але російська хитрість не спрацювала.

Про гучні "хлопки" з детонацією в районі Антонівського мосту й Олешок, які місцеві мешканці чули близько опівночі, повідомляють херсонські телеграм-канали.

Подробиці "прильоту" наводить херсонський журналіст Костянтин Риженко. За його інформацією, о 22:03 окупанти відключили будь-який інтернет-зв'язоу у Херсоні (як дротовий, так і мобільний). У цей же час російські війська почали перекидати техніку і особовий склад по Антонівському мосту. Після чого їх наздогнав HIMARS.

 

Приблизно у той же час, як інформує канал "Николаевский Ванек", що співпрацює з Силами оборони на півдні, стався "приліт" по ще одній російській колоні в районі греблі Каховської ГЕС, що супроводжувався масштабною детонацією.

ОК "Південь" в підсумковому оперативному зведенні за 9 листопада зазначає, що обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку – напружена і динамічна у розвитку. Сили оборони тримають ініціативу та контроль. На тимчасово окупованих територіях ворог, змінюючи місце дислокації, залишаючи блокпости, мінує об’єкти та території, а також родовжує шантаж техногенною катастрофою.

Українською авіацією відпрацьовано 8 ударів по опорному пункту, районах зосередження ворожих сил та засобів. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад сотню вогневих завдань, зокрема по пункту управління, колонні військової техніки та складах з боєприпасами ворога. Тож ворожі втрати за бойовий день складають: 125 одиниць особового складу, 3 танки, 5 одиниць авто-бронетехніки та склад з боєприпасами в Бериславському районі. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

stopcor.org

Теги: Херсон,Битва за Херсон,деокупація,Контрнаступ ЗСУ, війна в Україні,ЗСУ,бавовна,колони окупантів,КаховськаГЕС, Агресія росії в Україні