Битву за Херсон ще не закінчено - Інститут вивчення війни

Битву за Херсон ще не закінчено - Інститут вивчення війни
312411 ПЕРЕГЛЯДІВ

Добре продумана стратегія. Американські аналітики у захваті від роботи ЗСУ і вважають відхід російських військ з правого боку Дніпра добре спланованим планом українських Сил Оборони. Та передчасно радіти, не варто. Відведення російських військ – це для того, аби затримати українські сили, а не намагання повністю зупинити український контрнаступ.

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що рішення про відвід російських військ через Дніпро, навряд чи є пасткою. Про це йдеться в аналітичній довідці, яку оприлюднили в Інституті вивчення війни. 

"Битва за Херсон поки незавершенаале армія РФ відступає, а Україна добивається своєї мети", – наголошує ІSW.

На думку аналітиків, український контрнаступ на херсонському напрямку почався ще у серпні.  ЗСУ працювали над скоординованою кампанією блокування, щоб змусити російські сили відійти через Дніпро без необхідності великих українських наземних наступальних дій.

Для цього українські Воїни постійно атакували мости через Дніпро, центри постачання російських військ та їхні склади боєприпасів, поєднуючи ці удари з розважливими й успішними наземними атаками на ключові пункти - такі як Давидів Брід.

Командувач окупаційних російських військ в Україні Суровікін публічно визнав, що російські війська не можуть забезпечити своє угруповання в Херсоні та прилеглих районах через українські удари по критично важливих російських лініях постачання.

 

"Відхід Росії із західного берега Дніпра навряд чи є пасткою, яка має на меті заманити українські війська в складний бій поблизу Херсона, як припускають деякі українські та західні джерела", – міркують в Інституті вивчення війни

Хоча незаперечним є факт, що російське командування намагатиметься уповільнити просування ЗСУ , зокрема в Херсоні.

Цю думку підтвердив і радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк у своєму Twitterі.

 

Нагадаємо, 9 листопада командування армії рф оголосило про офіційну втечу з правобережжя Херсонської області.

stopcor.org

Теги: Битва за Херсон,Херсон,Контрнаступ ЗСУ, війна в Україні,Інститут вивчення війни,ЗСУ ,військові рф