Кабмін пропонує пільгові кредити підприємствам, котрі постраждали від обстрілів ворога

Кабмін пропонує пільгові кредити підприємствам, котрі постраждали від обстрілів ворога
278039 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет Міністрів повідомив, що затвердив постанову, яка дозволяє залучити до 60 млн грн пільгового кредиту підприємствам, які через війну втратили свої виробничі потужності.

«Мова про потужності, які були зруйновані, пошкоджені або розташовані на окупованих територіях. Ця нова програма дозволить відновити роботу частини бізнесів. Кредит буде надаватися на інвестиційні цілі або на фінансування оборотного капіталу. Держава забезпечує до 80% тіла кредиту перед банком. Позика надається до 5 років. Нове або оновлене підприємство не може розташовуватися ближче, ніж за 50 кілометрів до лінії бойових дій.Прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Глава уряду також додав, що за період дії воєнного стану в Україні у межах держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%» видано позик на 54 млрд грн для більш ніж 13,5 тис. бізнесів.

Крім того, за словами прем’єр-міністра, держава стала одним із головних замовників, у тому числі й у приватного сектору. Для мобілізаційних потреб економіки зараз працює більше 3 тисяч підприємств. Ці підприємства, установи та організації забезпечують потреби Збройних сил України, військових формувань та критично важливої ділянки фронту й тилу.

Шмигаль зазначив, що уряд продовжить реалізацію програм для підтримки бізнесу, зокрема виплати за наймання переселенців і надання безповоротних грантів єРобота.

За програмою єРобота уже видано більше тисячі грантів. 250 млн грн на мікробізнес. Ще 320 млн грн на створення майже 50 нових виробництв у сфері переробки. Це харчові й меблеві виробництва, обробка деревини та металу, виробництво електричного та машинного устаткування. Тобто вже зараз ідеться про створення тисяч нових робочих місць, і це лише старт програми.Шмигаль

У межах програми виплат за найм переселенців, за словами прем’єр-міністра, уряд уже виплатив близько 150 млн грн. Мова йде про більш ніж 13 тисяч працівників, які отримали роботу.

Джерело

Теги: Кабмін ,пільгові кредити,Обстріли РФ, війна в Україні