Окупанти атакують Одесу іранськими дронами з мису Тарханкут: локація (супутникові знімки)

Окупанти атакують Одесу іранськими дронами з мису Тарханкут: локація (супутникові знімки)
218633 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 13 вересня, коли розвідка Великої Британії вперше повідомила про застосування росіянами іранських безпілотників ("Shahed 136") на території України, було зафіксовано багато атак "мопедами" – спочатку переважно в напрямку Одеси, а тепер і по всій країні. Однак, через велику дальність і мобільність, місця запуску було важко вирахувати.

Як зазначає OSINT-аналітик, що працює під іменем NLwartracker, є вагомі докази того, що ці атаки були здійснені з Криму.

Швидше за все, для цього переобладнали спеціальні військові полігони, де окупати можуть діяти, не будучи поміченими місцевими цивільними, які могли б повідомити про їхнє місцезнаходження українській розвідці.

Дрони на Одесу запускають з Криму

"Перевіривши ці ділянки по всьому Криму, ми знайшли дещо цікаве", – коментує розслідувач.

Так, на радіолокаційній станції Маяк, що розташована поблизу мису Тарханкут та національного природного парку "Чарівна гавань" [координати: 45.346067, 32.523761, найближчий населений пункт – курортна Оленівка], між 9 та 13 вересня на супутникових знімках з'явилися два чітких білих об'єкти. Ці об’єкти мали розміри 12 × 2,5, що збігається з відомими зображеннями фур, які використовують як платформи для запуску іранських дронів. 

Супутникові знімки зафіксували появу двох білих об'єктів, схожих на фури

Приблизно в цей же час, коли з'явилися вантажівки, у цій самій локації було встановлено декілька наметів. У дати, коли почалися перші атаки безпілотників на Одесу, OSINTери також виявили, що на ділянці розташовані спеціальні 3D-радарні системи, призначені для відстеження низьколітаючих і менших об’єктів.

На ділянці також розгорнули намети й радари

"Хоча це не 100% ідентифікація іранських систем, ми можемо принаймні сказати, що це місце є дуже ймовірним кандидатом. Однак, щоб отримати 100% ідентифікацію, необхідне візуальне підтвердження за допомогою HUMINT або відео з дрона", – наголошує аналітик.

stopcor.org

Теги: Shahed 136, окупанти, війна в Україні,Одеса,іранські безпілотники,Тарханкут