4 нові "HIMARS" та ППО IRIS-T прибули до України – Резніков

4 нові "HIMARS" та ППО IRIS-T прибули до України – Резніков
275531 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони України Олексій Резніков приніс одразу дві хороші новини: ЗСУ отримали ще 4 РСЗВ "HIMARS" від США та німецьку сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T.

Про це він написав у своєму Twitter.

"4 додаткових "HIMARS" від наших американських партнерів прибули! Дякую президенту США Джо Байдену, голові Пентагону Ллойду Остіну та звичайному американському народу. Час HIMARS - добрий час для українців і поганий час для окупантів", - написав міністр.

Також він підтвердив передачу Німеччиною сучасної системи протиповітряної оборони IRIS-T.

"Нова ера українського ППО розпочалася. IRIS-T з Німеччини вже в Україні. NASAMS найближчим часом будуть. І це лише початок, бо нам потрібно більше. Росія - терористична держава і наш моральний обов'язок захистити небо України, щоб врятувати наших людей", - додав Резніков.

Нагадаємо, 11 жовтня стало відомо, що одна німецька ЗРК IRIS-М вже в Україні. Агентство Spiegel стверджує, з посиланням на власні джерела, що ЗРК IRIS-М у вівторок 11 жовтня перетнув польсько-український кордон. При цьому зазначається, що Німеччина обіцяла 4 таких системи, але наразі надала лише одну.

stopcor.org

Теги: HIMARS,ППО IRIS-T SLM,ЗСУ , війна в Україні,РСЗВ