ЗСУ "накрили" нову казарму окупантів на Інгульці біля Дар'ївки (фото)

ЗСУ "накрили" нову казарму окупантів на Інгульці біля Дар'ївки (фото)
299713 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відступаючи з північного сходу Херсонщини, російські загарбники намагаються облаштувати нові рубежі оборони – один з них може проходити вздовж річки Інгулець. Однак у ЗСУ з такими планами, вочевидь, не згодні: уражено нову "розполагу" окупантів поблизу Дар'ївки.

Про це повідомив 5 жовтня канал "Николаевский Ванек", який інформаційно співпрацює з Миколаївською ОВА та місцевими силами спротиву.

За його інформацією, напередодні в "нову" казарму заїхали близько 100 солдатів окупаційних військ (можливо, з числа новобранців або залишків підрозділів, що відступають з півночі Херсонщини).

Йдеться про будівлю в селі Інгулець Дар'ївської громади Херсонського району. Село розташоване на лівому березі річки Інгулець, за 48 км від районного центру і за 30 км від залізничної станції Херсон. 

Зауважимо, херсонський політолог Володимир Молчанов припускає, що одним з варіантів подальших дій окупантів після втечі з низки населених пунктів Бериславського району може бути спроба побудувати лінії оборони вздовж Шилової Балки, а  також по лівому берегу Інгульця до Дніпра. Однак утримати цю лінію їм навряд чи вдасться.

Варто нагадати, що 4 жовтня, за даними мапи FIRMS, імовірно також було вчергове уражено понтонну переправу загарбників через Інгулець у районі Дар'ївки.

Своєю чергою, у Генштабі ЗСУ " target="_blank" rel="follow noopener">підтвердили, що станом на 6:00 5 жовтня ракетні війська і артилерія уразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс, а також мостову та понтонну переправу ворога.

stopcor.org

Теги: ЗСУ ,Контрнаступ ЗСУ, війна в Україні,Херсон,Інгулець, окупанти