Обрані підрядники: “Київбудреконструкція” роздала майже 200 млн гривень на реконструкцію ліфтів

Обрані підрядники: “Київбудреконструкція” роздала майже 200 млн гривень на реконструкцію ліфтів
333521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Минулого місяця КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" вперше з початку повномасштабної війни з рф замовило роботи з реконструкції ліфтів в житлових багатоповерхівках столиці. Протягом вересня було укладено 32 таких договори на загальну суму 195 млн гривень. Кошти дісталися трьом фірмам, постійним улюбленцям цього КП – ТОВ “Елевейтор Сервіс”, що належить дружині екс-нардепа Василя Яніцького (на колажі знизу ліворуч), ТОВ “Юніт-Л”, що має зв'язок з колишнім політичним соратником Віктора Медведчука Юрієм Курдюмовим, та ТОВ “Майстерліфт”, яке негласно пов'язують з дніпропетровським бізнесменом Геннадієм Корбаном (на колажі зверху ліворуч). 

Як стало відомо з даних публічного модуля аналітики BI.Prozorro, у вересні 2022 року "Київбудреконструкція" * уклала 32 договори на 195,46 млн гривень на проведення реконструкції ліфтів в житлових будинках дев’яти районів Києва.

За якими адресами реконструюватимуть ліфти

Згідно з укладеними договорами, ліфти реконструюватимуть в 32 багатоповерхівках всіх районів столиці, крім Оболонського. Всі договори передбачають закупівлю обладнання, виконання демонтажних, монтажних, оздоблювальних та пусконалагоджувальних робіт, а також введення ліфтів в експлуатацію.

Реконструкцію ліфтів у будинках Деснянського, Дарницького, Святошинського, Соломянського та Печерського районах повинні завершити до кінця 2023 року, а Шевченківському, Деснянському та Голосіївському – вже до кінця поточного року.

Адреси, за якими проводитимуться роботи, та їх вартість:

 

Обрані підрядники

Вказані 32 підряди "Київбудреконструкції" дісталися трьом компаніям. При цьому майже 59% від загальної ціни договорів “пішли” одному підряднику – ТОВ “Елевейтор Сервіс”*, з яким підписано 14 договорів на 114,67 млн гривень. Ще 11 договорів на 66,78 млн гривень "Київбудреконструкція" підписала з ТОВ “Юніт-Л”***, решту – 7 договорів на 13,99 млн гривень – з ТОВ “Майстерліфт”****. 

Відмітимо, що конкуренція при проведенні тендерів "Київбудреконструкції" на реконструкцію ліфтів виглядає досить умовною. Так, з ТОВ “Елевейтор Сервіс” та ТОВ “Юніт-Л” в тендерах змагалося ТОВ “Укрліфт”, яке у всіх закупівлях запропонувало вищу ціну. Незважаючи на високу активність участі в тендерах "Київбудреконструкції", ТОВ “Укрліфт” ні у вересні, ні будь-коли раніше від цього КП замовлень не отримувало

З ТОВ “Майстерліфт” у трьох тендерах конкурувало МП у формі ТОВ “Промкомплекс”, ще у трьох – згадане вище ТОВ “Юніт-Л”. Сьома закупівля взагалі була проведена по спрощеній процедурі – без конкурентів.

Про підрядників

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Елевейтор Сервіс” зареєстровано в 2012 році в Києві. Статутний капітал – 10 тис. гривень. Основний вид діяльності – виробництво підіймального та вантажно-розвантажувального устатковання. Засновники та кінцеві бенефіціари – Олена Яніцька та Наталія Миколайчук. Директор – Олександр Ювченко.

Олена Яніцька – дружина депутата Рівненської облради Василя Яніцького (політична партія “Європейська солідарність”). В 2006-2014 роках він був депутатом Солом’янської районної ради Києва, в 2014-2019 роках – депутатом Верховної Ради VIII скликання, куди був обраний по одномандатному округу на Рівненщині від Блоку Петра Порошенка. Сім'я Яніцьких має чималі статки. У своїй декларації за 2016 рік Василь Яніцький вказав, що вдвох з дружиною серед іншого володіють сімома квартирами, двома будинками, п'ятьма земельними ділянками, двома автомобілями та катером.

За даними Clarity Project, в результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “Елевейтор Сервіс” уклало 3 830 договорів на 683,9 млн гривень. Найбільший замовник – КП "Київбудреконструкція", з яким підписано 160 договорів на 397,14 млн гривень на розробку проектів реконструкції ліфтів та самі роботи з реконструкції.

ТОВ “Юніт-Л” зареєстровано в 2005 році в Києві. Статутний капітал – 100 тис. гривень. Основний вид діяльності – оптова торгівля іншими машинами й устаткованням. Засновник та кінцевий бенефіціар – Олександр Корнута. Директор – Василь Самойленко.

Відмітимо, що в документації для участі в тендерах “Київбудреконструкції” ТОВ “Юніт-Л” вказує, що ліфтове обладнання закупає у ТОВ “Укрліфтсервіс”. Одним із засновників ТОВ “Укрліфтсервіс” є Юрій Курдюмов, який 1998 році балотувався у Верховну Раду від СДПУ(о), яку очолював Віктор Медведчук. Тоді у списку партії Юрій Курдюмов йшов під 24-м номером – після колишнього "регіонала", депутата ВР від "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича. До слова, в 2011 році директором ТОВ “Юніт-Л” була Олена Курдюмова – ймовірно родичка Юрія Курдюмова.

В результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “Юніт-Л” підписало 1 678 договорів на 579,11 млн гривень. Найбільший замовник – КП "Київбудреконструкція", з яким підписано 205 договорів на 283,56 млн гривень.

ТОВ “Майстерліфт” зареєстровано в 2004 році в Києві. Статутний капітал – 125 тис. гривень. Основний вид діяльності – інші будівельно-монтажні роботи. Засновники – Святослав Тригуб та ПАТ “Компанія з управління активами “Славутич-Інвест”. Директор Олег Волкотруб.

За даними “Наших грошей”, ПАТ “Компанія з управління активами “Славутич-Інвест” підконтрольне дніпропетровському бізнесмену Геннадію Корбану. Останній в 1994 році також заснував інвестиційну компанію зі схожою назвою ВАТ “ІК Славутич Капітал”, де офіційно був головою ради директорів.

За результатами участі в публічних закупівлях ТОВ “Майстерліфт” підписало 2 109 договорів на 1,06 млрд гривень. Найбільший замовник – КП "Київбудреконструкція", з яким підписано 734 договорів на майже 694 млн гривень.

КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" засновано в 2011 році Київрадою. Статутний капітал – 200 тис. гривень. Основний вид діяльності – діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Керує підприємством Анатолій Сульдін.

Як раніше повідомляла КВ, "Київбудреконструкція", крім реконструкції ліфтів, ще й активно замовляє облаштування дитячих та спортивних майданчиків в місті. При цьому, як правило, усі тендери раніше вигравали лише 2 компанії, навіть якщо були вигідніші пропозиції від інших учасників.

Також за замовленням цього КП в 2020 році виконувалися роботи із регулювання рівня води озера Глінка. Проте минулого літа столична прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання тендеру на виконання цих робіт недійсним.

Також КП “Киевстройреконструкция” виступає замовником робіт з термомодернізації навчальних закладів. Підряди на виконання таких робіт у школі та садку у Святошинському районі в 2017 році стали предметом кримінального розслідування (провадження №42019100000000055 від 24.01.2019 року). Підозрюваним у цій справі є екс-директор КП Ярослав Мусієнко, якому інкримінують розтрату бюджетних коштів та службове підроблення при виконання цих робіт.

В травні 2021 року у приміщеннях КП “Київбудреконструкція” було проведено обшук групою прокурорів та слідчих. Слідчі дії проводилися з метою знайти та вилучити документи щодо договірних відносин на предмет шахрайства, легалізації майна та зловживання владою або службовим становищем. При цьому в столичні владі тоді запевнили, що на підприємстві здійснювалися перевірки щодо фінансово-господарської дисципліни і жодних порушень не встановлено.

В липні минулого року в Київраді попросили на той час в.о. директора КП “Київбудреконструкція” Юрія Синякова відзвітувати про відшкодування збитків та виконання приписів за підсумками аудиту діяльності цього комунального підприємства за 2017-2018 роки. Як відомо, аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) виявили втрати під час термомодернізації одного з дитсадків у Подільському районі в розмірі понад 750 тис. гривень.

КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція" підпорядковане Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, який з 17 липня 2017 року очолює Дмитро Науменко. За роботу цього департаменту відповідає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв (на колажі праворуч).

  • КП "Дирекція з капітального будівництва та реконструкції "Київбудреконструкція"  (код ЄДРПОУ: 37932233)
  • ТОВ “Елевейтор Сервіс” (код ЄДРПОУ: 38526925)
  • ТОВ “Юніт-Л” (код ЄДРПОУ: 32423953)
  • ТОВ “Майстерліфт” (код ЄДРПОУ: 33308688)

kievvlast.com.ua

Теги: Київбудреконструкція,новини києва, закупівлі, жкг, геннадій корбан, київбудреконструкція, ліфти, елевейтор сервіс, юніт-л, майстерліфт, олена яніцька, василь яніцький, юрій курдюмов, анатолій сульдін