Розвідка США заявляє про зникнення атомного підводного човна з торпедами "Посейдон" з бази рф

Розвідка США заявляє про зникнення атомного підводного човна з торпедами "Посейдон" з бази рф
307965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни випустили в море атомний підводний човен К-329 "Білгород", можливо, з торпедами "Посейдон", які нібито є "зброєю судного дня" та здатні знищити мегаполіси лише одним ударом.

Про це повідомляє La Repubblica з посиланням на розвідку США.

За інформацією НАТО, росіяни випустили у море атомний підводний човен "Білгород", який може нести ядерні снаряди-торпеди "Посейдон". Західні країни побоюються, що армія рф може провести перші випробування цієї новітньої ядерної зброї.

Журналісти повідомляють, що торпеда "Посейдон" може стерти з лиця землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес завдяки "радіоактивному цунамі". Водночас фахівці зазначають, що подібного ефекту можна й досягнути за допомогою звичайних балістичних ракет, які були розроблені у 1960-х роках.

Для довідки:

К-329 "Білгород" – російський атомний підводний човен спеціального призначення, який був розроблений для носіння торпед типу "Посейдон" та автономних глибоководних станцій. Будувався човен на базі проєкту 949А "Антей" з 1992 року, а на воду спущений 23 квітня 2019 року.

Про існування торпеди "Посейдон" заявив президент рф владімір путін 1 березня 2018 року. Російські ЗМІ раніше повідомляли, що потужність цього ядерного заряду може сягати 100 мегатонн, що у два рази сильніше за найпотужнішу бомбу СРСР "Царь-бомба", але офіційних підтверджень цій інформації не існує.

Водночас ця торпеда нібито здатна проплисти до 10 тисяч кілометрів та завдати ядерний удар, який викличе цунамі'

stopcor.org

Теги: підводний човен К-329,Білгород,Посейдон,торпеда Посейдон,Розвідка США