Директору департаменту комунальної власності Києва Андрію Гудзю повідомили нову підозру

Директору департаменту комунальної власності Києва Андрію Гудзю повідомили нову підозру
267557 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директору департаменту комунальної власності Києва та його першому заступнику вручили підозри у службовій недбалості та зловживанні службовим становищем, в наслідок якої бюджет недоотримав кошти за оренду приміщень на 500 тис. гривень (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 КК ). Про це повідомляє прокуратура столиці.

Встановлено, що у червні 2019 році перший заступник директора та директор КП «Київжитлоспецексплуатація» уклали з приватним товариством трьохсторонній договір оренди нежитлових приміщень загальною площею 339,0 кв.м на вулиці Іоанна Павла ІІ. Орендна плата, визначена протоколом засідання конкурсної комісії, становила близько 63 тис. гривень за базовий місяць.

Однак, у подальшому директор департаменту комунальної власності  видав наказ, на підставі якого було створено відповідну комісію, яка вже наступного дня склала акт про зупинення виконання сторонами договору своїх зобов’язань в частині нарахування та сплати орендної плати через неможливість використання орендарем приміщень.

Зазначений акт став підставою для припинення нарахування орендної плати, починаючи з червня 2019 року, тобто з моменту укладання договору оренди майна. В ході досудового розслідування встановлено, що складення такого акту не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди відноситься до компетенції суду.

Нагадаємо, Департамент комунальної власності КМДА з 5 листопада 2014 року очолює Андрій Гудзь. КП «Київжитлоспецексплуатація» з вересня 2014 року по серпень 2020 року очолював Олег Котляренко. Контроль за діяльністю кого здійснює заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Це вже друга підозра для Гудзя. Він, його заступник Олег Шмуляр та керівник КП «Київкінофільм» Денис Хомич підозрюються у завданні столичному бюджету збитків на суму 22,3 млн гривень шляхом неправомірного звільнення ТОВ «Сінема-Центр» від орендної плати за використання кінотеатру

368.media

Теги: Київжитлоспецексплуатація,департамент комунальної власності Києва,Андрій Гудзь,Олег Шмуляр,КМДА