Сьогодні розпочинається ювілейний, 150-й рік з народження видатної українки Соломії Крушельницької

Сьогодні розпочинається ювілейний, 150-й рік з народження видатної українки Соломії Крушельницької
318805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювілейні заходи триватимуть протягом усього року в десятках країн світу, а розпочнуться у Львові гранд концертом «Соломія.Brava!».

23 вересня о 18.00 гранд-концертом Соломія. Brava! у Львові розпочинаються урочисті заходи з нагоди 150‑річчя з дня народження найяскравішої зірки Золотої доби опери у світі - українки Соломії Крушельницької. Далі світ та Україну чекатимуть десятки інших заходів, про які розповімо нижче.

На випадково ювілейні урочистості починаються у Львові - в місті, де жила та навчалась у консерваторії Соломія. В театрі, який зараз носить її імʼя заходи триватимуть впродовж кількох днів. Відбудеться опера, драма та балет, присвячені співачці, а ще -  лекція-концерт, виставка, презентація книг і концерт юних музикантів.

Квінтесенцією ювілею у Львові стане гранд-концерт «Соломія. Brava!». Найкращі арії та ансамблі з репертуару Соломії Крушельницької лунатимуть у виконанні солістів Львівської національної опери та оперних співаків та співачок зі всієї України у супроводі хору та оркестру під управлінням хормейстера Вадима Яценюка та відомого у світі італійського дириґента Альберто Веронезі.

Втім, у Львові лише початок, святкування буде глобальним. Впродовж року неперевершені арії Соломеї лунатимуть на кращих оперних сценах десятків країн Європи і світу, в яких, як і в Україні відзначатиметься ювілей однієї з найвідоміших українок у світі! Уже готуються унікальні активності на честь великої українки  в Мілані, Парижі, Нью-Йорку, Бреші, Відні та багатьох інших містах.

Інформаційним патроном ювілейного року Соломії Крушельницької стала комунікаційна агенція FRESHPR. Її представники увійшли в оргкомітети відразу кількох країн, розробили брендування, комунікаційне наповнення та реалізували комунікаційний проект -  інформаційний портал на платформі Facebook, що стане глобальним інформаційним ресурсом, який об’єднає всі активності у світі впродовж року. Проект стане ексклюзивним «мостом» між Україною та багатьма країнами, де Соломія була фавориткою понад 100 років тому.

На фейсбук-порталі зʼявлятимуться репортажі, інтервʼю, подкасти, віртуальні виставки, прямі трансляції і чимало іншого, що дозволить іноземцям віртуально побувати на концертах, виставках, лекціях в Україні, а українцям на усіх заходах вшанування великої українки у світі.

Автори проекту, агенція FRESHPR запрошує вітчизняних та зарубіжних журналістів до контакту, а поціновувачів творчості видатної українки вподобати сторінку у Фейсбук. Обіцяють чимало захопливих розповідей та подій. Першою віртуальною подією на порталі стане трансляція гранд-концерту «Соломія! Brava!». Адреса сторінки для перегляду події та усіх майбутніх активностей – https://www.facebook.com/solomia150

Лінки для перегляду доступні вже зараз. Завжди готові надати додаткову інформацію!

Контакти організаторів: SK@freshpr.com.ua

На фото - графіка, що супроводжуватиме новини про заходи у світі. Особливим гаслом - 150 років світла організатори показують, що Крушельницька стала для світу не лише ідеальним голосом, вона показала світло української культури, за що Соломію вшановують в десятках країн і дотепер, понад 100 років згодом.

Теги: Соломія_Крушельницька, #Соломія_150_років_світла, #150-річчя_з_дня_народження_Соломії_Крушельницької, #видатна_українська_оперна_співачка, #FRESHPR