В Києві затримали волонтерів, які хотіли продати гуманітарні авто

В Києві затримали волонтерів, які хотіли продати гуманітарні авто
349284 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Києві  викрили групу осіб, які організували схему продажу автомобілів на території України, завезених під виглядом гуманітарної допомоги. Про це повідомляє БЕБ.

З травня порушники завезли близько 30  авто. При перетині кордону та проходженні митного контролю зловмисники надавали гарантійні листи від військових частин та громадських організацій щодо сприяння у швидкому оформленні у зв’язку крайньою потребою у даному автомобілі. Основними каналами збуту стали популярні інтернет платформи оголошень та спеціально створений телеграм канал. Також вони продавалися на авто стоянці біля їх офісу у Києві.

З’ясовано, що замість безкоштовної передачі автомобілів, як це передбачено документами, псевдоволонтери продавали їх у тому числі й військовослужбовцям за готівку, при цьому підписували фіктивні акти прийому-передачі. Розраховуватися за товар можна було криптовалютою та доларами  тощо.

За результатами санкціонованих обшуків вилучено 7 автомобілів, які були ввезені на територію України як гуманітарна допомога. Наявні на майданчику автомобілі зловмисники оцінили в 1,5 млн гривень, відповідно до своєї таблиці вартості. Транспортні засоби будуть передані для потреб ЗСУ.

Також були вилучені фінансового господарські документи та комп’ютерна техніка, печатки, мобільні телефони, чисті аркуші папери з відтисками печаток багатьох підприємств, акти прийому-передачі авто тощо.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ознаками правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 201-2  та ч. 3 ст. 212 КК.

368.media

Теги: гуманітарні авто,волонтери,розкрадання гуманітарної допомоги