Колишнього голову правління «Укрексімбанку» Євгена Мецгера визнали винним у нападі на журналістів

Колишнього голову правління «Укрексімбанку» Євгена Мецгера визнали винним у нападі на журналістів
297491 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голосіївський районний суд Києва  визнав винуватим колишнього голову правління «Укрексімбанку» Євгена Мецгера у справі нападу на журналістів «Схем» Кирила Овсяного та Олександра Мазура. Про це заявили у Радіо Свобода.

За ч.1 та ч.3 ст. 171 КК менеджеру визначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 3,4 тис. гривень.

Разом з засудили колишнього директора департаменту банківської безпеки установи Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки «Укрексімбанку» Олега Осіпова. Обох – за ч.1 та ч.2 статті 171 та ч.1 ст.126 КК (Побої та мордування). І Тельбізову, і Осіпову суд призначив штраф по 1,7 тис. гривень кожному.

Призначити саме таке покарання – у вигляді штрафу та без позбавлення права займати посади – суд просили державні обвинувачі. Адвокат журналістів Анатолій Попов, коментуючи рішення, зазначив, що суд «фактично виніс вирок у межах того, що просила прокуратура». Потерпілі оскаржують безпідставне, на їхню думку, закриття кримінального провадження за найтяжчою, 146 статтею ККУ («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), яка передбачає обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Прокурорка Голосіївської окружної прокуратури Києва Євгенія Литвинчук від коментарів журналістам у залі суду відмовилася.

4 жовтня 2021 року під час інтерв’ю з Євгеном Мецгером журналіст «Схем» запитав його про великий валютний кредит під заставу проблемного активу, який банк видав бізнесмену, чия компанія сплачує податки угрупованню «ДНР». Мецгеру не сподобалося запитання і він наказав охороні «забрати камери» в журналістів та «дістати з них касети».

За наказом Мецгера співробітники банку застосували фізичну силу до оператора «Схем», відібрали у нього дві камери та картки, на які здійснювався запис, і видалили записане відео.

368.media

Теги: Євген Мецгер,Укрексімбанк,напад на журналістів,Олег Осіпов