У Рівному забудовники ЖК «Ріверсайд» вкрали у інвесторів понад 16 млн гривень

У Рівному забудовники ЖК «Ріверсайд» вкрали у інвесторів понад 16 млн гривень
292198 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Рівному директора ТОВ «Хліб-пром» В’ячеслава Кочубея, якого підозрюють привласнення грошей інвесторів під час будівництва житлового комплексу Riverside, відправили під домашній арешт. Про це стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 3 ст. 191, ч.4 ст. 191, ч.5 ст.191, ч. 2 ст. 209 КК.

У період з 2018 по 2019 рік Олексій Лисюк та В’ячеслав Кочубей, під виглядом будівництва багатоквартирного житлового будинку ЖК «Ріверсайд» за адресою вулиця Небесної сотні, 66 заволоділи 16,5 млн. гривень інвесторів, які вклали свої кошти в будівництво.

Зокрема, Лисюк, будучи бенефіціарним власником ТОВ «Хліб-пром», діючи у змові з директором компанії В’ячеславом Кочубею, отримавши у своє розпорядження кошти громадян, замість того, щоб направити їх на будівництво житлового комплексу «Ріверсайд», заволоділи частиною коштів, а іншу частину розтратили. Таким чином вони завдали збитків потерпілим у розмірі 16,51 млн гривень.

За клопотанням слідства, суд продовжив термін домашнього арешту до 29 вересня 2022 року.

В’ячеслав Кочубей, за даними аналітичної системи Youcontrol, очолював у різний час до 60 різних будівельних фірм та житлово-будівельних кооперативів, серед яких і ТОВ «Хліб-Пром».

У свою чергу Олексій Лисюк є екс-заступником голови Хмельницької ОДА та власником фірми-забудовника ТОВ «Девелопмент Бізнес Новейшнз». З цією компанією пов’язують ряд довгобудів, таких як Flagman, Erste Hous, Шоколад.

368.media

Теги: ТОВ Хліб-пром,В’ячеслав Кочубей,Олексій Лисюк,ЖК Ріверсайд,Ріверсайд,жк ріверсайд рівне,Riverside