Україні вдалося посунути лінію фронту на півдні, – британська розвідка про контрнаступ ЗСУ

Україні вдалося посунути лінію фронту на півдні, – британська розвідка про контрнаступ ЗСУ
230530 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українським військовим вдалося посунути лінію фронту на півдні після оголошення контрнаступальних операцій у Миколаївській та Херсонській областях.

Про це повідомляє розвідка Британії.

За інформацією розвідників, 30 серпня бійці ЗСУ продовжили атакувати росіян на півдні із застосуванням бронетанкових сил.

"Українським військовим вдалося в певних місцях відсунути лінію фронту на деяку відстань, використовуючи відносно слабку російську оборону", - йдеться у повідомленні.

Водночас росія, ймовірно, підтягне резерви, щоб закрити прогалини у лінії оборони. Для цього вони використають мобільні резервні підрозділи, частину з яких - перекинуть зі сходу.

"Росія пришвидшує створення нових підкріплень для війни в Україні. Добровольчі батальйони нового 3-го армійського корпусу покинули свою базу під Москвою до 24 серпня, з високою ймовірністю для подальшого розгортання в Україні", - додають у розвідці та кажуть, що оперативна ефективність цих підрозділів під великим питанням.

Нагадаємо, у Херсоні близько 5-ї ранку 31 серпня містяни прокинулись від потужних вибухів у районі Антонівського мосту й поромної переправи. Попередньо, повідомляють про нові "прильоти" по логістиці окупантів.

stopcor.org

Теги: лінія фронту,Херсон,ЗСУ, війна в Україні,Британська розвідка,Контрнаступ ЗСУ