У Вінниці крадуть лісову зону для забудови елітного “Золотого хуторка”?

У Вінниці крадуть лісову зону для забудови елітного “Золотого хуторка”?
284458 ПЕРЕГЛЯДІВ

На громадських обговореннях у Вінниці були присутні “тітушки”, яких надіслав міський голова Сергій Моргунов?!

І це під час війни!

Про це йдеться у скандальному репортажі вінницького сайту “20 хвилин”.

Мова про громадські обговорення щодо забудови нового елітного житлового комплексу на П'ятничанах розміром у 15,6 га для 322 котеджів… Круто! Скільки ж вінничанам потрібно цих комплексів?

Чому Моргунов ніяк не нажереться, а все видає і видає дозволи на нові забудови? Подейкують, що маючи при цьому неабиякі проценти.

На обговорення документації для забудови чергового об’єкту прийшла як “тітушня” в спортивних костюмах - мабуть, для залякування тих, хто б сильно волав про чергову незаконну будівничу схему.

Так і прості вінничани, мешканці мікрорайону, налаштовані дуже категорично щодо подібних дій місцевої влади. 

За задумом вінницьких керманичів (тобто голови Сергія Моргунова через департамент архітектури та містобудування міської ради, який виступив замовником документації), “Золотий хуторок” має розміщуватися між вінницьким лісом, озером Гуральня та приватним сектором. Справжні мешканці мікрорайону, окрім завезеної “тітушні”,  виступили проти, а трохи раніше навіть надіслали категоричного листа у міську раду.

Вони вважають, що особливо під час війни забудова виглядає як крадіжка лісової зони, де люблять відпочивати вінничани.

Не дивлячись на те, що присутні більшістю проголосували проти забудови, а також враховуючи письмове звернення, елітний комплекс все одно може бути споруджений, адже по законодавству громадські слухання мають рекомендаційний характер для місцевого самоврядування.

З іншого боку, знищення лісового масиву, який обожнюють вінничани, дійсно виглядає як крадіжка.  

Тому в даній ситуації однозначно має розбиратися ДБР, НАБУ та Генеральна прокуратура України.

Про нещодавні общуки ДБР

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці пройшли обшуки у міськраді. Як повідомляють в ДБР, вінницьких чиновників при розкраданні землі та видачі незаконних дозволів на будівництво кришували місцеві правоохоронці.

ДБР перевіряло законність будівництва 25 об’єктів у Вінниці та причетність до оборудок чиновників міськради.

Починаючи з 2018 року у Вінниці здійснюється будівництво 25 об’єктів нерухомості житлового та комерційного призначення.

Було встановлено, що дозвільну документацію та погодження на зведення цих приміщень працівники Державної інспекції архітектури та містобудування, а також ряд чиновників департаментів міської ради, видавали протиправно.

Зокрема, всупереч вимогам законодавства, дозволи на будівництво видавались у межах рекреаційних, санітарно-захисних зон та прибережних смуг. .

За даними слідства, чиновники протиправно вилучали землі з фонду територіальної громади, у тому числі робили це за заниженими цінами.

А також підконтрольні їм працівники правоохоронних органів, уповноважені виявляти та реагувати на такі правопорушення, свідомо «закривали» на них очі.

У повідомленні ДБР йшлося також про те, що чиновники вінницької  міської ради за цей час змогли «покращити» своє матеріальне становище на десятки мільйонів гривень.

У рамках кримінального провадження працівники ДБР провели обшуки в службових приміщеннях Вінницької міської ради та в її окремих департаментах.

Попередня кваліфікація правопорушення: зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ст. 368-5 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Довідково:

Партія “Українська стратегія Гройсмана” контролює більшість депутатів в обласний та міській радах та контролює усі процеси життєдіяльності громад Вінниччини.

Сергій Атаманюк,

Фото 20 хвилин

Теги: громадські обговорення, Моргунов, Вінниця, Українська стратегія Гройсмана, лісовий масив, котеджі, житловий комплекс