На Антонівському мосту в Херсоні знищено колону техніки рф

На Антонівському мосту в Херсоні знищено колону техніки рф
285826 ПЕРЕГЛЯДІВ

22 серпня Сергій Хлань, депутат Херсонської облради, заявив, що українська артилерія ефективно відпрацювала по Антонівському мосту: знищено і міст, і колону з БК армії рф.

Інформацію оприлюднено у ефірі Всеукраїнського телемарафону.

Хлань стверджує, що ЗСУ вдарило по Антонівському мосту саме тоді, коли ним рухалась колона військової техніки армії рф. У колоні – біля 10 машин, навантажених боєприпасами.

Удар артилерії завдав шкоди і мосту, і техніці рф. Від вибуху українського снаряду почав детонувати боєкомплект, який перевозився російськими вантажівками.

В підсумку стались вибухи такої потужності, що уламки бетонного покриття Антонівського мосту долітали аж до Антонівки, розташованої на правому березі Дніпра неподалік від Херсону.

Хлань впевнений, що пошкодження мосту настільки серйозні, що окупанти його відремонтувати не зможуть. Тому "відкриття мосту", яке вони анонсували, 100-відсотково не відбудеться.

Політик оцінив можливості армії рф перекидати техніку на лінію фронту на Херсонщині з огляду на регулярні удари, які завдаються по важливим переправам. Він стверджує, що дійсно: ворог ще використовує (але обмежено) міст на Каховській ГЕС та застосовує понтони біля Антонівського мосту. Але кількість підкріплень, які можуть бути переправлені таким шляхом, дуже обмежена.

Отже, резюмує Хлань, "це не може забезпечити потребу у БК, який потрібен окупантам на правому березі та на лінії фронту".

Нагадуємо, Костянтин Машовець, полковник ЗСУ, проаналізував ситуацію з переправами через Дніпро та Інгулець. На його думку, окупантам пошкодження основних 4-ьох переправ заважає, але не настільки, щоб суттєво вплинути на ситуацію на південному фронті.

stopcor.org

Теги: Сергій Хлань,Антонівський міст,Антонівський залізничний міст, війна в Україні,ЗСУ ,Херсон