ОПЕРАЦІЯ «АКТИВ» НАБИРАЄ ОБОРОТИ

ОПЕРАЦІЯ «АКТИВ» НАБИРАЄ ОБОРОТИ
308570 ПЕРЕГЛЯДІВ

Традиційна українська поблажливість залишилася далеко у довоєнному минулому. Сьогодні держава рішуче припиняє діяльність підприємств, від яких тягнуться ниточки до російських та білоруських фінансово-промислових груп, передаючи контроль за ними українській державі, а вилучені у них кошти героїчним ЗСУ.

У рамках спецоперації ДСР НПУ «Актив» з відчуження майна громадян росії та РБ, які порушили український закон, вже було накладено арешт на цінні папери загальною вартістю 12 млрд. гривень одного з банків, кінцевими власниками якого виявились російські олігархи.

Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці наклали арешт на авіаційне та дизельне паливо вартістю 1 млрд гривень, що належало російським олігархам, припинили переведення до країни-агресора понад 200 млрд гривень та вилучили понад 100 вантажних та легкових автомобілів загальною вартістю понад 200 млн грн. Як і має бути у воєнний час, більшість цієї техніки було передано військовим.

Під фінансовий контроль відомства взято понад 7 тисяч резидентів, які мали фінансові відносини з рф або РБ, готують до передачі Агентству з розшуку та менеджменту активів земельну ділянку, що належала Оксані Марченко.

Крім того, органами правопорядку було вилучено легкий вертоліт та реактивний літак бізнес-класу на суму 1,1 мільярда гривень.

"Можу сказати, що інтереси російських олігархів простягаються аж до Закарпатської області. Ми знаходимо відомі імена навіть там. І будьте певні, їхнє майно буде заарештовано!" - заявив заступник голови МВС Євген Єнін.

Розвиваючи успіх операції «Актив», українські правоохоронці минулого тижня виявили та конфіскували на 2,7 мільярда гривень, що належать корпораціям країни-агресора.

Було виявлено цілу низку підприємств, засновники яких є громадянами росії.

Протягом останнього року ці компанії займалися відмиванням грошей та вивезенням їх на територію росії в особливо великих обсягах.

Було заарештовано корпоративні права загальною вартістю 40 мільйонів гривень і передано до АРМА 16 000 квадратних метрів нерухомого майна підприємств, що належать громадянам ворожої державі.

У Харкові співробітники МВС виявили 3 підприємства, кінцевими власниками яких є громадяни країни-окупанта. Підприємницьку діяльність вони проводили разом із кураторами з Росії, куди й вивозилися виручені гроші, які надалі могли використовуватися для фінансування збройних сил ворога.

У ході розслідування діяльності зазначених підприємств було накладено арешт на корпоративні права вартістю 22,7 мільйона гривень, кошти надійшли у розпорядження АРМА.

На Львівщині в рамках операції "Актив" АРМА було передано 2,5 мільйона гривень. Саме на таку суму оцінюється половина корпоративних прав місцевого підприємства з купівлі та продажу нерухомого майна, власником якого були громадяни російської федерації.

Також було викрито і затримано росіян, які незаконним чином привласнили 375 тисяч доларів США свого українського бізнес-партнера, і це вкотре доводить, що будь-яка співпраця з росіянами це суцільне шахрайство і грошова кабала.

Операція українського МВС «Актив» триває та набирає обертів. Фронт української війни проходить не лише по лінії розмежування, а й по офісних приміщеннях, за дверима яких з нашої країни викачуються величезні кошти, що наповнюють ворожу армію озброєнням та живою силою.

Національна поліція України продовжує виявляти осередки ворожої комерції та повертати їх на службу рідній державі та ЗСУ.

Слава Україні!

Теги: ЗСУ,Актив,відчуження майна громадян росії,Правоохоронці ,авіаційне та дизельне паливо,Олігархи,Оксана Марченко,Євген Єнін,МВС,заступник голови МВС Євген Єнін,АРМА,Російське вторгнення в Україну,Росія,шахрайство ,Національна поліція України