Дмитро Лубінець: сьогодні в Медіацентрі Україна-Укрінформ взяв участь у події off the record з журналістами, присвяченої темі вбивства українських полонених в Оленівці

Дмитро Лубінець: сьогодні в Медіацентрі Україна-Укрінформ взяв участь у події off the record з журналістами, присвяченої темі вбивства українських полонених в Оленівці
46363 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Медіацентрі Україна-Укрінформ спільно з представником Головне управління розвідки Міністерства оборони України Андрієм Юсовим та Дмитром Логгіновим з Офіс Президента України взяв участь у події off the record з журналістами, присвяченої темі вбивства українських полонених в Оленівці. 

Для мене важливо вибудовувати взаємодію з медіа у різних форматах, для того щоб доносити правдиву інформацію про ситуацію з порушенням прав людини в умовах збройного конфлікту. Інформація про військовополонених, а також цивільних заручниках, зниклих безвісти, загиблих є надзвичайно чутливою. 

І сьогодні на завершення заходу я вчергове наголосив, що коли Омбудсман чи інша державна установа не виступає з гучними релізами - не значить, що не ведеться щоденна робота по звільненню кожного полоненого з тимчасово окупованих територій та території Російської Федерації. Деякі речі потребують тиші, і ця тиша повинна тривати до звільнення останнього українського захисника. 

Як парламентський Уповноважений з прав людини я продовжую вимагати доступу до місця трагедії в Оленівці, залучаючи як посередництво міжнародних організацій, таких як International Committee of the Red CrossМіжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні та United Nations, так і комунікуючи із російською стороною. Виходячи з аналізу даних відкритих джерел та тих, що знаходяться в наявності у безпекових органах, можна попередньо говорити про те, що російська сторона спланувала та реалізувала знищення приміщення із військовополоненими, у яке всього за декілька днів було переведено бійців з числа полку “Азов”.

Маючи сьогодні вранці зустріч із Головою Моніторингова місія ООН з прав людини / UN Human Rights Monitoring Mission Мотильдою Богнер я наголосив, що випадку трагедії в Оленівці повинен бути присвячений окремий розділ у черговій доповіді Місії, яка вийде в вересні 2022 року. Ми надамо всю наявну у нас інформацію. Світ повинен знати правду про воєнні злочини Росії.

Нагадаю, що для комунікації з родичами військовополонених щодня працює громадська приймальня Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за адресою Київ, вулиця Спаська, 37.  Записатися на прийом можна за телефоном 044-425-12-09, отримати консультацію — за номером 095-412-74-24. В приймальні завжди знаходяться наші представники.

Twitter

Telegram

Фото: УКРІНФОРМ

Теги: Дмитро Лубінець,Лубінець,Медіацентр Україна-Укрінформ,Україна-Укрінформ,Україна,Медіацентр ,Омбудсман ,United Nations,International Committee of the Red Cross,Міжнародний Комітет Червоного Хреста в Україні,вбивство українських полонених в Оленівці,Оленівці,ОП,ОПУ, Офіс Президента, Офіс Президента України,Головне управління розвідки Міністерства оборони України,Міністерство оборони України,Міністерство оборони ,Червоний Хрест в Україні,Червоний Хрест ,Моніторингова місія ООН,ООН,Моніторингова місія ,місія ООН,Моніторинг,UN Human Rights Monitoring Mission ,Мотильда Богнер,Богнер
Автор: wikibazacom