Борис Джонсон може стати наступним генеральним секретарем НАТО - The Telegraph

Борис Джонсон може стати наступним генеральним секретарем НАТО - The Telegraph
337961 ПЕРЕГЛЯДІВ

Борис Джонсон, рішучі дії якого в питанні війни в Україні показали його лідерські якості, може стати наступним генеральним секретарем НАТО.

Про це пише видання The Telegraph.

Висунення Джонсона як кандидата на пост генсека Альянсу підтримують члени комітету з оборони Річард Дракс і Марк Франсуа, а також колишній міністр з виходу Великобританії з Європейського союзу Девід Джонс.

Однак інші британські політики вважають, що Борис Джонсон не впорається з керівництвом такою організацією. Зокрема, начальник Генерального штабу Збройних сил Великобританії в 2006-2009 роках Річард Даннат та інший, неназваний, високопосадовець Міноборони вважають, що для призначення Джонсона на відповідальний пост існують вагомі перешкоди.

"Реальність полягає в тому, що представники НАТО призначаються одноголосним рішенням. Будь-яка країна може накласти вето. Як ви вважаєте, президент Макрон висунув би Бориса Джонсона на пост генерального секретаря НАТО? Це виклик для британської сторони. Потрібно, щоб США підтримали тебе, та ще й французи сказали "так", – заявив чиновник оборонного відомства Сполученого Королівства.

Як повідомлялося раніше, українці збирають підписи під петицією до Володимира Зеленського, аби надати громадянство України Борису Джонсону та в майбутньому зробити його українським Прем'єром.

Джерело

Теги: Борис Джонсон,генеральний секретар НАТО, війна в Україні,НАТО