Столичні керівники з обласної адміністрації добивають житомирську медицину

Столичні керівники з обласної адміністрації добивають житомирську медицину
38313 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 липня Житомирська обласна рада запланувала сесію. На цю сесію винесені питання, які дивують не тільки піднятими питаннями, але й порядком іх прийняття. Таке враження, що під потягом до декомунізації і відмови від російського, керівництво перечитало Блока і вирішило, чим ми гірші? Адже ця сесія виникає одну асоціацію – «Под знаком равенства и братства. Здесь зрели тёмные дела»

Почнемо зі звичайних питань дотримання порядку проведення сесії. Перше, вона буде закрита. Так-так, ви зараз скажете, що закон про місцеве самоврядування вимагає гласності і відкритості. Виходить не завжди. То може військовий час і не все треба показувати? Але жодного рішення, що стосується критичної інфраструктури чи спеціальних об’єктів, військової тематики і взагалі не мають обмежень у доступі в переліку немає? То що є причиною закритості і чому Житомирська міська рада може проводити відкриті засідання, а обласна ні? Що таке секретне вони розкладають? Від кого закриваються?

Але то питання ліричне. Більше всього нас цікавить інше. У регламенті обласної ради сказано, що кожен проєкт рішень оприлюднюються не пізніш як за десять робочих днів до відкриття сесії на офіційному вебсайті обласної ради (тобто зважаючи на дату сесії – 04 липня). Але подання про 14 проектів питань подано 6 липня! Відповідно, 4 ніяк опубліковано не могло. І на це є відповідь у регламенті (якщо його читати звісно).

Житомирська обласна рада: «Под знаком равенства и братства. Здесь зрели тёмные дела»»

У статті 18 регламенту обласної ради написано: «Стаття 18. У разі, якщо внесена пропозиція у порядок денний не відповідає вимогам даного Регламенту (ст.17), (а вона не відповідає, бо як мінімум не дотримані терміни) виконавчим апаратом обласної ради направляється суб’єкту подання письмове повідомлення з пропозицією усунути встановлені недоліки у певний термін».

Було це зроблено? Звичайно ні. Що ж таке важливе у тому поданні? Чи хто такий важливий його відправив? Документ є. Читаємо текст, дивимося на підписи. Але то все дрібниці. Регламент, то просто порядок. Може там питання виживання, забезпечення когось самим необхідним, допомога військовим, додаткова реабілітація? Що завгодно, що треба критично швидко прийняти і наше керівництво пішло на порушення, щоб забезпечити безпеку області і людей?

Житомирська обласна рада: «Под знаком равенства и братства. Здесь зрели тёмные дела»»

Житомирська обласна рада: «Под знаком равенства и братства. Здесь зрели тёмные дела»»

1.Про припинення КНП «Обласний спеціалізований будинок дитини Житомирської обласної ради, шляхом реорганізації його шляхом приєднання до КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Хочемо нагадати, що за даними Нацсоцслужби, тільки в результаті війни без батьківського піклування залишилося 1735 дітей. Ті що були без такого піклування також нікуди не зникли. Так, реорганізація не завжди закриття. Але завжди це зневіра персоналу, втрата впевненості їх в завтрашньому дні. Ви вважаєте у нас недостатньо причин для невпевненості? Чи будемо добивати навіть тих, хто залишився і виконує свою роботу? Дуже непросту роботу!

2. Про припинення КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради, шляхом реорганізації його шляхом приєднання до КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

Ну так, у нас же просто війна, а не щось серйозне. Реабілітації і відповідного транспорту ніхто не потребуватиме, потреби зменшаться, тому все ок. Реорганізуйте.

3. Про припинення КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради, реорганізувавши його шляхом приєднання до КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

Основні послуги: медичні огляди, лікувальна фізкультура та реабілітація, масаж, фізіотерапія, лабораторні дослідження, рентген, функціональна діагностика. Комусь потрібно? Може переорієнтувати на військових? Ні, не потрібно. Ну добре – реорганізовуйте. Тим паче, навіщо тримати таку структуру в такому гарному місці, в центрі, на майдані Перемоги, 10-а. В цьому чудовому місці можна розмістити потрібніші речі.

4. Про припинення КРУ «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» Житомирської обласної ради, реорганізувавши його шляхом приєднання до КНП « Житомирський обласний будинок дитини для дітей сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків » Житомирської обласної ради.

Ми хочемо нагадати, що реабілітація дітей з інвалідністю це складний, але надзвичайно важливий процес. І такі діти потребують особливої, НАГОЛОШУЄМО ОСОБЛИВОЇ уваги, спеціалізованої допомоги. Так їх мало, так, це недешево. Але чи матиме це значення, коли це будуть ВАШІ діти? Це чиясь дитина. Це не рядок бюджетних витрат і вона має право жити повноцінно. Чи буде цей процес ефективний на базі звичайного закладу? Не знаємо. Але хотіли б, щоб нам пояснили. Та сама ситуація з ансамблем «Родослав» з обласною бібліотекою для юнацтва, з дитячо-юнацькою спортивною школою та іншими.

Та сама ситуація з ансамблем «Родослав» з обласною бібліотекою для юнацтва, з дитячо-юнацькою спортивною школою та іншими.

Ми не економісти і не фінансисти. Ми журналісти і громадяни. Але зважаючи на важливість питань і на порушення вами вашого ж регламенту, поясність нам, громаді:

  1. Що є причиною такої реорганізації?
  2. Як саме вона буде проведена?
  3. Куди будуть переміщені персонал і клієнти закладів?
  4. Яка саме економія від цього?
  5. Що буде з майном організацій, які реорганізовуються?
  6. Яка кількість людей буде звільнена?

І останнє, чому ви порушуєте регламент, який самі ж і прийняли? Що в цих питаннях такого, що треба закрити сесію? І останнє, чому не спробувати залишити ці заклади? Залишити, щоб в них реабілітовували наших людей, дітей. Щоб зберегти персонал, тих, хто не виїхав, тих, хто тут працює і платить податки. Так, це маленький Житомир і киянам з обласної адміністрації Бунечко та Остапченко він певне не болить, але не треба його добивати.

Рішення про передачу і список хто голосував:

zhitomir-online.com

Теги: Житомирська медицина,медицина,Україна,Житомир, Житомирська область,КНП Обласний спеціалізований будинок дитини Житомирської обласної ради,Обласний спеціалізований будинок дитини ,Житомирська обласна рада,КНП Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей сиріт та дітей які залишились без піклування батьків,Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей сиріт та дітей які залишились без піклування батьків,КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»,КНП Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я»,КНП Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я,Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я,Реабілітація,КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр»,КНП Обласний медичний консультативно-діагностичний центр,Обласний медичний консультативно-діагностичний центр,КНП «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради,КНП «Обласний медичний центр спортивної медицини» Житомирської обласної ради,КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок дитини для дітей сиріт та дітей які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради,КНП «Обласний спеціалізований будинок дитини Житомирської обласної ради,КНП «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної рад,КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради
Автор: wikibazacom