Данило Гетманцев залишається об'єктом загальнонаціональної недовіри

Данило Гетманцев залишається об'єктом загальнонаціональної недовіри
290542 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуації, яка склалася в українській політиці та українській владі, пасують всі викривальні фрази та приказки світу.

У старих гріхів довгі тіні, і затриманому екс-начальнику Кримської СБУ Олегу Куліничу, поза  іншим, інкримінували контакти з колишнім заступником Секретаря РНБО, ворогом України, що  втік до Росії, Володимиром Сівковичем.

Як завжди, для визнання очевидних фактів українцям знадобилася думка заокеанських експертів. Ще до війни, у січні, Мінфін США вніс Сівковича до списку санкцій «за шкідливі дії Росії за кордоном».

Разом із Сівковичем в американську опалу впали два одіозні депутати Верховної Ради від «ОПЗЖ», Олег Волошин та Тарас Козак, та лютий регіонал Володимир Олійник, і це надає акції закінченого та переконливого вигляду.

 Втім, формулювання американської сторони саме по собі є гранично конкретним і значущим.

«Ці чотири особи відігравали ту чи іншу роль у російських глобальних кампаніях із дестабілізації ситуації в суверенних державах для сприяння політичним цілям Кремля» - йшлося у заяві Мінфіну США.

З американської подачі потрапили до публічного поля інші факти злочинної  стосовно нашої країни діяльності Сівковича. Він був правою рукою одного з найближчих поплічників Януковича Андрія Клюєва і продовжує працювати в його команді зараз, перебуваючи в Росії.

Американці вважають, що Сівкович співпрацює з ФСБ і особисто «підтримував операцію впливу, спрямовану проти США, у 2019-2020 роках», а у 2021 році співпрацював із розвідкою РФ для здійснення операції, суть якої – отримати підтримку України для офіційної передачі Криму Росії.

Крім того, за Януковича Сівкович був віце-прем'єром в уряді Миколи Азарова та заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони, що надає його ворожій діяльності зловісного масштабу.

Серйозність та доказовість звинувачень є такою, що будь-який зв'язок із Володимиром Сівковичем трактується в Українській державі, як злочинний та неприпустимий. У зв'язку з цим закономірно виникає інтерес не лише до СБУ-шого перевертня Кулініча, а й до постаті голови податкового та митного комітету Верховної Ради Данила Гетманцева, який увійшов до Парламенту в складі партії «Слуга народу».

Гетманцев був помічником депутата Сівковича довгих десять років. Це доленосний термін і за особистим, і за політичним вимірами, і яблучко Гетманцева просто не могло впасти далеко від отруйної яблуні регіоналів, зрадників Батьківщини та ворогів усього українського.

Особливо обурює те, що сам Данило Гетманцев «не коментує» неприпустиму ситуацію, що склалася. Так само її не коментують Президент і керівництво СБУ, і хочеться нагадати цим людям, що вони повинні і зобов'язані не просто «коментувати» питання, що виникають у Нації, а на першу вимогу звітувати перед українським народом, який, згідно Конституції, є єдиним джерелом влади у країні.

Звичайно, невдоволення людей викликане не лише тривогою з приводу того, що відповідальну посаду у Верховній Раді обіймає людина, заплямована співпрацею з людьми Януковича та викритими російськими шпигунами.

Якби голова парламентського Комітету був не підозрілим призначенцем, а кумиром Нації та переконаним патріотом, викривальна інформація щодо нього сприймалася б зовсім інакше. Але діяльність Гетманцева на нинішній посаді давно лякає та насторожує. Усі запропоновані ним закони є сумнівними та підозрілими, а багато експертів вважають їх згубними для економіки країни та відверто ворожими.

Гетьманцев на посаді голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики відомий багатьма податковими ініціативами у Верховній Раді, які запекло критикуються українським бізнесом.

Співзасновник компанії "Нова пошта" Володимир Поперешнюк вважає, що на посаді голови комітету Ради навмисно знищує сотні тисяч дрібних підприємців.

«Для економічного процвітання це велика шкода, трудова міграція не лише триватиме, а й зростатиме. Невже в Раді чи Офісі президента ніхто не розуміється на елементарних законах економіки? Чому тоді випускають та підписують антиекономічні, а отже, антиукраїнські гетманцівські закони?! Відповідати ж за всю цю гетманщину доведеться особисто президентові та правлячій партії. А вигрібати, як завжди, всьому українському народу» - емоційно запевняє бізнесмен.

Підприємці прямо звинувачують Данила Гетманцева в тому, що Україна, як одна з найперспективніших країн Європи, замість того, щоб стати економічним дивом, знаходиться в економічних аутсайдерах, займаючи 130 місце серед країн світу за рівнем економічної свободи.

«На превеликий жаль, у нас є Гетманцев, який за два роки зробив для знищення економічного розвитку, мабуть, більше, ніж будь-хто за всі роки незалежності. Останні два роки ця людина, яка, мабуть, найбільше гальмує економіку країни, вбиває малий, середній та великий бізнес. Гетьманцев давно вже оминула Азаровщину! Остання ініціатива - заборонити ФОП 3-ї групи працювати з юридичними особами під соусом, що вони всі приховані працівники компаній. Це контрольний постріл у голову економічного розвитку!» – відкрито каже Поперешнюк на своїй сторінці у Facebook.

Підприємець і громадський діяч Павло Себастьянович зауважив, що після Майдану Данило Гетманцев активно виступав проти запровадження в Україні податку на виведений капітал і ось уже три роки як голова податкового комітету «веде планомірну діяльність із підриву національної безпеки України».

Окрім вкрай сумнівної діяльності у Комітеті ВР, Данило Гетманцев є учасником епізоду, який сам по собі ставить під сумнів його право перебувати на нинішній посаді.

Данило Гетманцев разом з Віталієм Хомутинником, відомим скупником краденого та партнером олігарха Коломойського, був співзасновником ТОВ «МСЛ», оператора державних лотерей, на який у 2015 році РНБО України наклав санкції у зв'язку з розслідуванням СБУ про причетність «МСЛ» до фінансування тероризму на Донбасі.

Одного цього факту достатньо, аби Гетманцев назавжди залишив Верховну Раду та став фігурантом оперативного розслідування.

До речі, Гетманцев і сам так вважає, принаймні, на словах. В інтерв'ю кореспондентові «Економічної Правди» він сказав:

«Російський світ» проявляється і щодо закону. Як казав Толстой, «жити треба по совісті, а не за законом». А Європа це жити за законом».

Можна заперечити Данилу Гетманцеву, вказавши на те, що європейські закони, на відміну від українських, не суперечать совісті, а запропоновані депутатом моральні «ножиці» демонструють його суто російський підхід до проблеми.

Але простіше і правильніше погодитися з Гетманцевим, бо за законами державної безпеки він, за сукупністю фактів та підозр, не може не лише бути головою парламентського Комітету, а й навіть завідувати районною бібліотекою, не пройшовши відповідної перевірки.

Просуватися до Європи під керівництвом людини, яка руйнує українську економіку, десять років була у свиті російського шпигуна і причетна до фінансування тероризму на Донбасі, це вкрай сумнівна та необачна «національна ідея».

Власне, «питання Гетманцева», яке гостро постало у зв'язку з війною та низкою резонансних викриттів, це питання до всієї української влади, від Президента до секретаря сільради.

В Україні мешкають десятки мільйонів дорослих людей. Серед них багато щирих патріотів, які мають всі необхідні для служіння державі знання та навички. Їм на думку не спаде дружити з Хомутинником, 10 років допомагати агенту країни-агресора і руйнувати національний бізнес.

Фразу «тоді чому нами правлять ті, хто нами править?» історичний момент у житті Батьківщини з риторичного питання перетворює на сигнал тривоги та заклик до рішучої громадянської дії.

Теги: Данило Гетьманцев,Олег Кулінич,Володимир Сівкович,Гетьманцев,Офісі президента,Комітет ВР, війна в Україні,данило гетманцев компромат,гетманцев данило олександрович,гетманцев новини,гетманцев д.о,гетманцев посада