Оборудки з нерухомістю на майже 70 млн грн: одеські поліцейські повідомили підозру учасникові ОЗГ

Оборудки з нерухомістю на майже 70 млн грн: одеські поліцейські повідомили підозру учасникові ОЗГ
337322 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисники на підставі підроблених документів перереєстровували право власності на об’єкти.

Викрили протиправну діяльність групи осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та детективи слідчого управління обласної поліції.

Встановлено, що фігуранти, використовуючи підроблені паспорти громадян, виготовляли на їх ім’я пакет документів на об’єкти нерухомості. Надалі  зверталися до учасників оборудки – державних реєстраторів. Вони, маючи доступ до відповідних баз, реєстрували нерухомість на підставних осіб, яку потім реалізовували третім особам.

За такою схемою учасники угруповання незаконно заволоділи та продали нерухомості на суму 46 млн грн.

Крім того, у червні 2022 року намагалися продати будівлю та земельну ділянку вартістю 22 млн грн. Тоді їх викрили співробітник УСР та детективи поліції, повідомили про підозру, а організаторові суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 46 млн грн застави.

В ході подальшого слідства були отримані докази причетності до шахрайської схеми державного реєстратора. Ці докази стали підставою для повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчинене особою, яка має право доступу до неї, вчинене повторно, яка заподіяла значну шкоду).

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура. Заходи з викриття проводилися спільно з УСБУ.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Теги: нерухомість,оборудки,підроблені паспорти,Оборудки з нерухомістю