СБУ та ДБР затримали екс-начальника одного з регіональних управлінь Служби безпеки України

СБУ та ДБР затримали екс-начальника одного з регіональних управлінь Служби безпеки України
354569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань провели спільну спецоперацію, в результаті якої затримали колишнього очільника одного із регіональних управлінь СБУ.

Наразі йому готується повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального Кодексу України:

  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 114 (пособництво у передачі або збиранні з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю).

Під час розслідування кримінального провадження виявлено дані, які можуть свідчити про співпрацю фігуранта з представниками спецслужб російської федерації. Інформація потребує перевірки у процесуальний спосіб згідно норм Кримінального процесуального кодексу України у ході досудового розслідування. Процесуальне керівництво по даній справі здійснює Офіс Генерального прокурора.

Окремо наголошуємо: протидія спецслужбам РФ та їх спробам розширити агентурну мережу в українських органах державної влади є одним із головних напрямків діяльності СБУ.

Фігурантами таких справ є і співробітники СБУ, що свідчить про тенденцію до самоочищення Служби. Викриваючи такі ситуації, а не приховуючи їх, ми впроваджуємо курс на побудову сучасної та дієвої спецслужби, що здатна протидіяти сильному ворогу, який наносить шкоду державній безпеці України.

В СБУ працюють тисячі чесних і професійних патріотів, багато з яких зараз захищають Україну на фронті зі зброєю в руках. Ми продовжуємо курс на очищення Служби: зрадникам не місце в СБУ.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ ,ДБР ,Державне бюро розслідувань, Служба Безпеки України