Журналісти "розкопали" давні зв'язки нардепа Яценка з нардепом-колаборантом Ковальовим

Журналісти "розкопали" давні зв'язки нардепа Яценка з нардепом-колаборантом Ковальовим
68047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Декілька впливових українських Телеграм-каналів написали про можливі зв’язки українських парламентарів з посіпаками окупантів. Так, за їхніми даними, “заступник голови” маріонеткового “уряду” Херсонщини екс-нардеп Олексій Ковальов досі постійно комунікує зі своїм давнім опікуном Антоном Яценком, повідомляє Агентство журналістських розслідувань

Раніше ЗМІ детально описували схему взаємодії Ковальова і Яценка, який фактично став його спонсором в обмін на лобістську діяльність у комітетах.

Читати: “Льоша – вільна каса” – журналісти дізналися деталі про “слугу”-колаборанта

Детально про так звані «майданчики Яценка», тобто корупційну схему у вигляді електронних майданчиків-посередників, які за гроші допомагали надавати звіти щодо оцінки майна до Фонду держмайна неодноразово повідомляли журналісти проєкту Bihus.Info

До теми: АМКУ розпочав перевірку електронних майданчиків після сюжету “Наших грошей” про схеми в оцінці

Дивитись відео:

Також тісні стосунки між цими двома політиками підтверджували і “Радіо “Свобода”, і заступник голови податкового комітету Ярослав Железняк.

“Бізнес-партнери (Ковальов і Яценко. – Ред.) мають надійні канали закритого зв’язку, якими вони обговорюють бізнес-питання по Херсонській області, так і про те, що Яценко може стати переговорником про умови закінчення війни взагалі. Як нам повідомляють, це справа на контролі СБУ, але у Яценка ДУЖЕ багато покровителів у найвищих кабінетах, які роками закривають усі його проблемні питання, у тому числі й щодо контрабанди”, – пишуть політичні телеграм-канали.

Між тим проблема дуже серйозна.

Наразі інформація про комунікацію між Ковальовим і Яценком має інсайдерський характер. Проте навіть побіжне ознайомлення з біографією Яценка переконує, що яких-небудь політичних принципів у нього немає.

На початку своєї кар’єри він був помічником-консультантом у нардепів СПУ, “Нашої України”, БЮТу. Обраний до парламенту у 2007 році як член партії ВО “Батьківщина”, Яценко у 2011-му перебіг до Партії регіонів.

Тоді в обігу був термін “тушка”.

Голосував за “диктаторські закони” 16-го січня. Але у 2014-му пішов і від “регіоналів”.

Згодом був членом “Відродження”, входив до групи “За майбутнє”, а у травні 2021-го повернувся до фракції “Батьківщини”. Звідки, однак, вийшов у березні 2022-го.

Широкого розголосу у суспільстві отримала інформація про сумнівні схеми Яценка з тендерами. У 2010 році СБУ порушила кримінальну справу проти Яценка щодо привласнення бюджетних коштів під час проведення держзакупівель у розмірі $1,5 млрд.

У 2017 році Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальні справи проти Яценка за ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу України (зловживання владою) та ст.368-2 ч.3 КК (незаконне збагачення в особливо великих розмірах). Розслідування доручено Національному антикорупційному бюро.

Підтвердження, або спростування інформації про зв’язки Яценка з Ковальовим — виклик для репутації влади, адже суспільство чекає від неї жорсткої позиції по відношенню до потенційних зрадників. А також активізації боротьби з корупцією, на чому наполягає міжнародна спільнота.

Нагадаємо, нещодавно Генпрокурор України на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову.

Дивитись відео:

marionetki.net

Теги: Антон Яценко,Яценко,Батьківщина,ДБР,За майбутнє,колаборант,Народний депутат,нардеп,окупант,Олексій Ковальов ,СБУ , СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,тушка,Ярослав Железняк,Железняк,Україна, Агентство журналістських розслідувань,Херсон, Херсонщина,Олексій Ковальов,Ковальов,майданчики Яценка,Держмайно,фонд держмайна,СПУ,Наша Україна,БЮТ, партія регіонів,ВО “Батьківщина”,ВО Батьківщина,Партія регіонів,Відродження, За майбутнє,Партія «За майбутнє»,Спеціалізована антикорупційна прокуратура,Спеціалізована антикорупційна прокуратура України,Державне бюро розслідувань,ДБР України,Державне бюро розслідувань України,нардеп-колаборант Ковальов,колаборант Ковальов,нардеп-колаборант ,колаборант
Автор: wikibazacom