Україна вперше прийме участь у найбільшому європейському Форумі молодіжного підприємництва

Україна вперше прийме участь у найбільшому європейському Форумі молодіжного підприємництва
291443 ПЕРЕГЛЯДІВ

12-14 липня 2022 року в столиці Естонії Таллінні відбудеться найбільший в Європі Форумі з підприємництва та досягнень європейської молоді Gen-E 2022. На конкурс проєктів приїдуть 62 команди з 41 країни, які об’єднали 750 європейських студентів, переможців програми "Компанія" Junior Achievement та програми JA Start-Up віком від 15 років. Вони презентуватимуть колегам та авторитетному журі свої бізнес-ідеї.

Україна вперше буде представлена на цій події, при тому двома групами учасників. Незважаючи на те, що через війну українські студенти опинились далеко за межами рідної країни, менеджерам Junior Achievement Україна, які були на постійному зв’язку з ними, вдалося залучити деяких з них до участі у цьому престижному Форумі європейської молоді.

Перша група учнів, які презентуватимуть проєкт зі сцени, під час війни опинились в Естонії та дізнались про Junior Achievement (JA) вже там. Завдяки неймовірній підтримці JA Estonia вони лише за 2 місяці пройшли великий шлях від ідеї до її реалізації. Хлопці та дівчата з України об‘єднались для створення нового продукту на ринку Естонії і почали успішно його продавати. Ним стала нематеріальна культурна спадщина ЮНЕСКО - український борщ. Команда представлятиме Україну на сцені серед інших 62 збірних.

Офіційний український стенд презентуватиме друга група - учасниці з Краматорська, які у лютому 2022 року брали участь у Підприємницькому таборі JA у Запоріжжі. Через війну вони опинились у різних куточках Європи, але продовжили розвивати проєкти, які почали разом із JA Україна. На Форумі дівчата представлять свої товари, які створили під час війни власноруч у етно стилі.

До уваги журналістів! Записати бліц-інтерв’ю чи короткий коментар з учасниками українських команд, отримати фото та відео з Форуму можна за допомогою менеджерки з комунікацій JA Україна, Антоніни Булгакової, яка знаходитиметься в Естонії, за телефоном: +32456569972

Довідка. Junior Achievement Україна - це провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньою мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року у понад 100 країнах світу. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Громадську організацію Junior Achievement Україна створено у жовтні 2021 року. Першими учасниками її навчальних програми та івентів стали 120 студентів та 20 вчителів з 11 освітніх закладів Запорізької та Донецької областей. З вересня 2022 року запланований старт програм у Львівській і Чернівецькій областях.

Контакти для ЗМІ: Ігор Халявінський, тел.: +38 (050) 828-70-71, e-mail: jaukraine.press@freshpr.com.ua

press.ukranews.com

Теги: Україна,Форум молодіжного підприємництва,Естонія,Європа,Junior Achievement Україна,ЮНЕСКО,український борщ,Антоніна Булгакова,Ігор Халявінський