Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу в справі ПАТ «Одеський припортовий завод»

Апеляційна палата розглянула апеляційну скаргу в справі ПАТ «Одеський припортовий завод»
38559 ПЕРЕГЛЯДІВ

08 липня 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника одного з підозрюваних у справі ПАТ «Одеський припортовий завод» на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 квітня 2020 року.

За результатами судового розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу захисника, скасувала ухвалу слідчого судді та постановила нову ухвалу. Вказаною ухвалою колегія суддів обрала підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Оскільки підозрюваний знаходиться в міжнародному розшуку суд прийняв рішення після затримання підозрюваного і не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід. Ухвалу прийнято з окремою думкою судді Миколи Глотова.

Також в межах розгляду справи суд постановив окрему ухвалу, якою звернув увагу Генерального прокурора та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на випадки участі в судових засіданнях прокурорів без належних повноважень та наголосив на необхідності вжиття заходів щодо недопущення зазначених порушень кримінального процесуального закону в цілому.

Теги: Палата,апеляційна,Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду,Апеляційна палата,Україна,Завад ,АТ «Одеський припортовий завод»,АТ Одеський припортовий завод,Одеса,Одеська область,Одеський припортовий завод,припортовий завод,Глотов,Микола Глотов, САП ,Генеральний прокурор, Спеціалізована антикорупційна прокуратура,Спеціалізована антикорупційна прокуратура України,антикорупційна прокуратура
Автор: wikibazacom