Денис Монастирський зустрівся з представниками рятувальних служб Естонії, Латвії, Литви і Польщі

Денис Монастирський зустрівся з представниками рятувальних служб Естонії, Латвії, Литви і Польщі
278338 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 липня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів робочу зустріч із представниками рятувальних служб чотирьох країн-партнерів. Серед учасників представники Польщі, Литви, Латвії та Естонія.

«Сьогодні ви мали можливість поспілкувалися з нашими рятувальниками, обмінялися досвідом та даними. Всі ці знання і навички ми отримали дуже дорогою ціною, ціною крові, смертей і розрухи. Тож ви сьогодні маєте шанс удосконалити роботу рятувальних служб у своїх країнах, використовуючи наші знання», — зазначив очільник МВС.

Денис Монастирський подякував закордонним колегам за техніку, яку вони раніше передали. Він запевнив, що вона уже тривалий час допомагає українським рятувальникам рятувати життя.

“Сьогодні ДСНС України є ключовою службою, яка несе на собі вантаж порятунку країни. Ми дуже пишаємося нашими рятувальниками, які змушені порушувати принципи власної безпеки, щоб врятувати людей. Завтра ви побуваєте у місцях, де доводилось працювати вашим українським колегам. Я сподіваюся, що вам не доведеться ніколи більше побачити такого лиха. Ви зрозумієте, що росія не зважає ні на які правила війни й людські принципи. Поки вона наш сусід, ніхто не відчуває себе в безпеці”, —  сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

Іноземні гості запевнили, що будуть надалі надавати всю можливу допомогу Україні та підтримувати її на шляху до ЄС. Особливо це стосується вступу України до механізм цивільного захисту Європейського Союзу.

“Ми беремо цей досвід у вас тому, що розуміємо, якою ціною він отриманий. У всіх європейських форматах ми будемо підтримувати розвиток сектору цивільного захисту в Україні”, - зазначив Директор Пожежно-рятувального департаменту Литовської Республіки Саулюс Грейчюс.

Департамент комунікації МВС України

Теги: Денис Монастирський,МВС,МВС України,міністр внутрішніх справ України,рятувальні служби