СБУ знешкодила російську агентуру, яка розвідувала позиції ЗСУ на півдні України (відео)

СБУ знешкодила російську агентуру, яка розвідувала позиції ЗСУ на півдні України (відео)
46360 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки нейтралізувала російську агентурну групу, яка збирала розвіддані щодо оборони причорноморських районів. У ході спецоперації у Миколаївській області затримано 3 глибоко законспірованих ворожих агентів.

Вони розвідували бойові позиції та переміщення підрозділів ЗСУ, а також геолокації стратегічних об’єктів критичної інфраструктури в регіоні.

Для маскування злочинних дій зловмисники залучали своїх близьких родичів та інших місцевих жителів як інформаторів.

Отримані відомості учасники групи передавали своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень і фотоматеріалів з координатами. Для цього використовували заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали.

Встановлено, що агентурна мережа була сформована представниками спецслужб рф для проведення розвідувально-підривної діяльності. Крім збору розвідданих, зловмисники агітували людей підтримати окупантів і виправдовували їх злочини. Таким чином, вони намагались розхитувати обстановку в регіоні та розширити коло своїх спільників.

Під час обшуків за місцями перебування російських агентів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами незаконних дій.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за:

  • ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України),
  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада),
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до діяльності ворожої агентури.

Заходи з викриття агентів проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Джерело

Теги: Служба Безпеки, Служба Безпеки України,Україна,СБУ, СБ України,Миколаївська область,Миколаїв,ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України, СБУ в Миколаївській області,Миколаївська обласна прокуратура,прокуратура,російська агентура,Росія, Російська агресія , Російська Федерація,Війна, війна в Україні, війна з РФ, війна з Україною
Автор: wikibazacom