Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією

Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією
28904 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна офіційно оголосила про розрив дипломатичних стосунків з Сирією.

Це сталось через те, що несамостійний сирійський режим визнав фейкові утворення "ДНР" та "ЛНР". 

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко. 

"Несамостійний сирійський режим виконує замовлення своїх кураторів в Кремлі. Визнання т.зв. "незалежності" тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях є недружнім актом щодо України, посяганням на її суверенітет та територіальну цілісність. У відповідь Україна розриває дипломатичні відносини з Сирією, запроваджує торговельне ембарго та інші економічні санкції щодо сирійських юридичних та фізичних осіб", - написав Ніколенко.

В офіційній заяві, яка опублікована на сайті МЗС України, йдеться про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин, відповідно до статті 2 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року.

"Наша позиція чітка – ми максимально жорстко реагуємо на будь-які спроби підірвати суверенітет і територіальну цілісність України та захищаємо національні інтереси всіма доступними способами, зокрема і на дипломатичному фронті", - пояснив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Зазначимо, що через злочини режиму Башара Асада, Україна закрила своє посольство в Дамаску ще в 2016 році. У 2018 році Україна наказала закрити посольство Сирії в Києві. Захист інтересів українців в Сирії здійснює українське посольство в Лівані.

Раніше президент України Володимир Зеленський попереджав Сирію про розрив дипломатичних стосунків у випадку визнання фейкових недореспублік. 

Зазначимо, що Росія продовжує вивозити до Сирії крадене українське зерно

Джерело

Теги: Україна,Росія,Сирія,дипвідносини,дипвідносини з Сирією,Україна розриває дипвідносини з Сирією,Міністр Закордонних Справ України Дмитро Кулеба,Міністр Закордонних Справ України Кулеба,Міністр Закордонних Справ України ,МЗС Кулеба,МЗС Дмитро Кулеба,МЗСУ Дмитро Кулеба,МЗСУ Кулеба,МЗС,МЗСУ,Дмитро Кулеба,Кулеба,Дмитро Кулеба Вікіпедія,Кулеба Вікіпедія, Президент України Володимир Зеленський, Президент України Зеленський, Президент України,Президент , Володимир Зеленський,Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія, Володимир Олександрович Зеленський,МЗС України,Київ,МЗС Олег Ніколенко,Ніколенко,Олег Ніколенко,МЗС Ніколенко, Кремль, Донецьк, Луганськ, Донецька область,Луганська область,Башар аль-Асад ,Башар Асад,Башар Асад Вікіпедія,Башар аль-Асад Вікіпедія,Режим Башара Асада
Автор: wikibazacom