Місія "Евакуація 200" – місія справжніх патріотів та громадян

Місія "Евакуація 200" – місія справжніх патріотів та громадян
37690 ПЕРЕГЛЯДІВ

Війна – це смерть. Війна триває...

Гинуть наші захисники, цивільні, вороги... Тіла загиблих евакуюють та передають близьким. Але, нажаль не всіх… Багато загиблих все ще залишаються на полі бою, в «сірих зонах» та на звільнених територіях, чекають свого часу: в степах, лісопосадках, в окопах, у братських безіменних могилах, у садах та огородах кинутих розбитих селищ, на узбіччях доріг, поряд з остовами згорілої техніки...

Масштабні бойові дії з 24 лютого 2022 року охопили Київську, Чернігівську, Сумську, Миколаївську, Житомирську, Харківську, Запорізьку, Херсонську, Донецьку, Луганську області. П’ять областей повністю звільнено від військ РФ. Збір та вилучення тіл (останків) загиблих на звільнених територіях України відбувається в тому числі в рамках реалізації Гуманітарного проекту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”.

Склалася гостра необхідність залучення до проведення пошукових робіт, ексгумації (вилучення) та транспортування тіл (останків) загиблих військовослужбовців Збройних Сил України громадських об'єднань, які мають відповідні досвід, сили та засоби. Враховуючий наявний досвід проведення пошукових заходів та відповідну підготовку персоналу пошукових груп, Центральне управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України запропонувало Громадській організації “Воєнно-історичний центр “Пам’ять і Слава” (Одеса) долучитися по пошукових заходів.

Треба розуміти що громадські організації залучаються до таких робіт в рамках громадсько-військового співробітництва. Волонтери-пошуковці - це представники громадської організації, знаходяться на самозабезпеченні та виконують суто гуманітарну роль, займаючись пошуком, збором, вилученням та транспортуванням тіл (останків) загиблих на цій війні, допомагаючи гідно завершити нашим захисникам свій земний шлях.

Що є перемога у війні? Це не лише фізичне усунення небезпеки, яка походить від противника. Це, до всього, перемога над безпам'ятством і перемога людської гідності, яка виражається в гуманному і належному ставленні до останків загиблих, ідентифікації їхньої особи, подальшому гідному похованні у колі рідних та близьких... Проект "Евакуація 200" саме про це.

Ми справжні патріоти та справжні громадяни України,  разом можемо допомогти повернутися додому кожному хто загинув на цій війні, до рідних та близьких, для гідного поховання з належними почестями у рідному краю. Підтримати волонтерів-пошуковців кожен бажаючий може за реквізитами або використовуючи краудфандингову платформу «СІПстартер» ↓

Не дамо нікому зникнути в безпам’ятстві. Славімо загиблих захисників.

Теги: Краудфандингова платформа СІПстартер,платформа СІПстартер,СІПстартер,Україна,Волонтерство ,волонтер,волонтери, війна в Україні,Війна, війна з рф,рф, Росія, Російська агресія ,Російська Федерація, війна Росії проти України,Київська область, Чернігівська область, Сумська область, Житомирська область, Херсонська область, Донецька область, Луганська область, Харківська область,Запорізька область ,Запоріжжя,Харків,Київ, Луганськ, Донецк, Херсон, Житомир, Суми ,Миколаїв, Чернігів,РФ, Збройні Сили, Збройні Сили України, ЗСУ,Гуманітарний проект Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”,ЕВАКУАЦІЯ 200,Одеса,Воєнно-історичний центр “Пам’ять і Слава”
Автор: wikibazacom