Щодня боремося за отримання Україною необхідної зброї й техніки, але хоробрість, мудрість і тактичні вміння наших героїв неможливо імпортувати – звернення Президента Володимира Зеленського

Щодня боремося за отримання Україною необхідної зброї й техніки, але хоробрість, мудрість і тактичні вміння наших героїв неможливо імпортувати – звернення Президента Володимира Зеленського
30834 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоров'я! 

Завершився довгий і дуже насичений день. Від самого ранку – пріоритет зовнішній політиці. Причому одразу на двох життєво важливих напрямках – оборона і Європа.

Щойно завершив розмову з Борисом Джонсоном. Ключові теми – оборонна підтримка та координація кроків напередодні важливих зустрічей у червні.

Сьогодні багато новин про третю зустріч у форматі «Рамштайн». Це формат для роботи міністрів оборони країн-партнерів, які визначаються з пакетами підтримки для нашої держави. І новини справді хороші. Очікуємо збільшення цієї підтримки.

Маємо, до речі, черговий сигнал, що оборонна підтримка України буде сталою. У межах «Рамштайну» Британія й Данія оголосили про проведення в серпні спеціальної донорської конференції в Копенгагені. Попередньо залучені 14 держав.

Провів сьогодні важливу розмову з Президентом Америки Байденом. Сполучені Штати оголосили про нове посилення нашого захисту – новий пакет підтримки на мільярд доларів. Це береговий захист, артилерія, сучасні ракетні системи. Будемо чекати.

Вдячний за цю підтримку, вона особливо вагома передусім для нашої оборони на Донбасі.

Вдячний і за лідерство в мобілізації допомоги всіх партнерів. Є й новий пакет гуманітарної підтримки для України – на чверть мільярда доларів США.

Обговорили з Президентом Байденом також і тактичну ситуацію на полі бою, і те, як прискорити нашу перемогу. Санкції, політика, економічна взаємодія – готуємося до нових кроків.

Запрошений до виступів на саміті НАТО в Мадриді, а також на зустрічі «Групи семи».

Вдень був спеціальний саміт з лідерами Західних Балкан – у Київ приїжджали премʼєр-міністри Чорногорії та Албанії, а по відеозвʼязку був Премʼєр-міністр Північної Македонії. Україна отримала вагоме рішення про підтримку й цими державами статусу кандидата в члени Євросоюзу для нас – три держави ухвалили таку спільну заяву.

Фактично на сьогодні ми вже настільки наблизилися до отримання цього статусу, як не можна було й мріяти ще навіть декілька років тому. Україна зробила все, що тільки можна було, щоб отримати кандидатство.

І сьогодні у зверненні до парламенту Чехії я підкреслив, що відповідь нам щодо кандидатства – це буде відповідь Євросоюзу не тільки Україні, а й самому собі – своєму майбутньому, майбутньому Європейського Союзу.

Звичайно, російська держава не була б собою, якби просто спокійно спостерігала за нашими зовнішньополітичними успіхами. Знову посилюють газовий тиск на Європу. Знову посилюють обстріли українських позицій і мирних міст.

Сьогодні били по Миколаєву, сьогодні били по громадах Дніпропетровської області, сьогодні били на Харківщині. Російські пропагандисти стали активніше вкидати фейки, щоб спровокувати зневіру в Україні. Але не вірю, що хоча б якийсь із цих фейків здатен спрацювати.

Оборону на Донбасі ми тримаємо. І, до речі, в усіх міжнародних контактах я чую захоплення діями наших захисників і наших захисниць. Світ справді хоче вчитися в українців того, як воювати і як перемагати. За 112 днів цієї війни українська армія довела, що хоробрість і мудрість на полі бою разом з умінням тактично переграти ворога дають значний результат, навіть попри суттєву перевагу російської армії в кількості солдатів і техніки.

Звичайно, ми зробимо все, щоб перекрити ці їхні поки що переваги. Кожного дня я борюся за отримання Україною потрібної зброї й потрібної техніки.

Але хоробрість, мудрість і тактичні вміння неможливо імпортувати. Вони є в наших героїв.

Підписав чергові укази про нагородження українських воїнів. 284 військовослужбовці відзначені державними нагородами, з них 60 – посмертно.

Вічна памʼять усім, хто загинув за Україну!

Вічна слава кожному й кожній, хто захищає державу!

Слава Україні!

Джерело

Теги: звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,звернення ,звернення Президента України Володимира Зеленського,звернення Президента України Зеленського,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Президент України ,Президент ,Володимир Зеленський,Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія, Володимир Олександрович Зеленський,Європа,США,Борис Джонсон,Джонсон,Борис Джонсон Вікіпедія,Рамштайн,Байден, Джо Байден,Байден Вікіпедія,Джо Байден Вікіпедія,НАТО
Автор: wikibazacom