"Краще в боргах, ніж в окупації": Польща придбає 500 HIMARS

"Краще в боргах, ніж в окупації": Польща придбає 500 HIMARS
306187 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер консерваторів Польщі та віцепрем’єр-міністр країни Ярослав Качинський пообіцяв, що його країна продовжуватиме озброюватися, незважаючи на зростання цін, на тлі вторгнення рф в Україну.

Він зауважив, що "краще бути в боргах, аніж під окупацією". Про це Качинський заявив у вівторок в інтерв'ю Польському радіо.

Віцепрем'єр повідомив польського громадського мовника, що "загроза з боку росії почала поглиблюватися" після приходу до влади володимира путіна у 2000 році.

Він зазначив, що путін ще у 2007 році під час виступу в Мюнхені "накреслив план відродження сфери впливу, або, іншими словами, імперії".

"Сьогодні ми маємо докази того, що для росіян широкомасштабні військові операції є нормальним політичним методом", – наголосив Качинський.

Він також обговорив закупівлю нового військового обладнання для Польщі у відповідь на напад рф на Україну. За його словами, війна в Україні продемонструвала, що "броньована зброя залишається важливою".

"І тому Польща буде купувати танки та легкі реактивні системи залпового вогню HIMARS", – додав посадовець.

Качиньський сказав Польському радіо, що план закупівлі нової військової техніки був розроблений "деякий час тому, коли вартість кредиту була дуже дешевою".

За його словами, "сьогодні ситуація змінилася, і все починання набагато складніші, ніж раніше. Але краще бути в боргах, аніж під окупацією".

Цього тижня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про план замовлення нової військової техніки для країни. План включає закупівлю 500 пускових установок HIMARS, а також тральщиків і багатоцільових гелікоптерів, серед іншого обладнання, повідомляє інформаційне агентство PAP.

stopcor.org

Теги: HIMARS ,Польща , війна в Україні,Ярослав Качинський,росія,рф