Однією фірмою на двох стільцях: як Coral Travel працює на ринках України та росії

Однією фірмою на двох стільцях: як Coral Travel працює на ринках України та росії
44001 ПЕРЕГЛЯДІВ

Туристичний оператор Coral Travel, який пропонує українцям відпочинок на курортах на тлі воєнного стану, продовжує працювати і на російському ринку.

Війна туризму не завада? Туроператор Coral Travel продовжує рекламувати пляжний відпочинок. Компанія пропонує українцям місця на власних чартерних рейсах з Польщі. Ба більше, готелі-партнери начебто готові приймати українців за спеціальними цінами. От тільки, придбавши тур, ви ризикуєте стикнутись на курорті з громадянами країни-агресорки. Адже Coral Travel паралельно працює і в рф.

Чартерні рейси з різних міст Польщі і спеціальні програми для оздоровлення й відновлення мам із дітьми на узбережжі моря: туроператор Coral Travel продовжує свою діяльність в Україні, попри війну.

Компанія працює вже понад 30 років і спеціалізується на пляжному відпочинку – від звичних Туреччини та Єгипту до екзотичних Танзанії та Маврикію. На українському сайті туроператора зазначено, що компанія належить великій міжнародній структурі OTI Holding і представлена у таких країнах як Україна, Білорусь, Грузія, Німеччина, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Туреччина.

Не важко помітити, що у цьому списку відсутня російська федерація. Але чи справді оператор, як більшість соціально відповідальних західних компаній, залишив російський ринок?

Виявляється, ні. На початку березня 2022 року Coral Travel та її "відгалуження" Sunmar заявили, що скасовують всі вильоти з росії на своїй авіакомпанії, окрім вивізних рейсів із зарубіжних країн.

Проте, як з’ясувалось ближче до літа, ані війна, ані економічні санкції і закриття повітряного простору для літаків з рф низкою країн, так і не стали завадою для росіян, які бажають позагоряти під теплим сонечком зарубіжних курортів у розпал розв’язаної їхньою країною "спеціальної військової операції". А також для тих, хто на цьому заробляє.

На російському сайті Coral Travel повним ходом рекламують і продають тури до Шарм-ель-Шейху прямими рейсами з Москви, а також пропонують провести "відпустку мрії" на Мальдівах чи Егейському узбережжі Туреччини.

Ба більше, директорка агенції Rodena travel, що є партнером Coral, на своїй сторінці у соцмережі хизується "колосальним попитом" на пакетні тури серед росіян.

Також зазначається, що під брендом Coral Travel працюють туроператори не тільки в росії, а й у Німеччині, Україні, Польщі, Туреччині, Білорусі, Грузії, Латвії, Литві та Естонії.

Українське ТОВ "Корал Тревел" було зареєстровано 2008 року в Києві. Засновник – акціонерне товариство "Оті холдінг анонім шіркеті" з Туреччини. Гендиректорка – Тетяна Прокопенко. Кінцеві бенефіціари – троє турецьких громадян: Юрт Джошкун, Бекташ Ахмет та Бекташ Айхан Акан. Цій трійці також належать ТОВ "Корал Тревел Регіони" і ТОВ "Корал Тревел Маркет".

Російське ТОВ (ООО) "Корал Тревел" зареєстровано 1998 року в Москві. Засновники – гендиректорка компанії Ірина Морозова (їй належить 4% у статутному фонді) та ТОВ (ООО) "Туроператор Корал Тревел Центр" (96%).

Своєю чергою, чинними співвласниками ТОВ (ООО) "Туроператор Корал Тревел Центр" є російська громадянка Альона Громова (4%) та резидент Туреччини Юналан Ерджюмент (96%). Історичний засновник – усе те ж акціонерне товариство "Оті холдінг анонім шіркеті"

На сайті OTI Юналан Ерджюмент зазначений як один з топменеджерів холдингу – генеральний директор Coral Travel та Sunmar Tour Russia.

Отже, турецький холдинг так і не зміг відмовитися від руссо-турісто й продовжує паралельно вести активний бізнес як в Україні, так і в країні-агресорці. Нічого особистого, просто бізнес? Адже, якщо вірити даним офіційної звітності, річний чистий прибуток Coral Travel у росії складає 7,4 млн рублів, тоді як в Україні – лише... 11 тис.  грн.

Ба більше, з Москви пропонуються прямі рейси, а туроператор – співпрацює з підсанкційним "Аерофлотом". Загалом серед постійних партнерів Coral – понад 14 тисяч агентств по всій росії, понад 40 авіаперевізників та понад 5 тисяч готелів.

Джерело

Теги: OTI Юналан Ерджюмент,Юналан Ерджюмент,Корал, Корал Тревел,Уркаїна, війна в Україні, війна з рф,Війна, війна Росії проти України, Російська агресія ,Російська Федерація,Росія,Coral Travel,Аерофлот,Москва,війна з Росією,Туреччина ,Націоналізація російського майна ,російське майно,майно,Sunmar Tour Russia,ТОВ (ООО) "Туроператор Корал Тревел Центр",ТОВ Туроператор Корал Тревел Центр,Туроператор Корал Тревел Центр,ООО "Туроператор Корал Тревел Центр",Туроператор ,Туроператор Корал Тревел ,Корал Тревел Центр,Корал Тревел ,Альона Громова,Оті холдінг анонім шіркеті,Ірина Морозова,ТОВ (ООО) "Корал Тревел",ТОВ Корал Тревел,ООО Корал Тревел,ООО "Корал Тревел",ТОВ "Корал Тревел Маркет",ТОВ "Корал Тревел Регіони",ТОВ Корал Тревел Регіони,ТОВ Корал Тревел Маркет,Корал Тревел Маркет,Корал Тревел Регіони ,Юрт Джошкун, Бекташ Ахмет ,Бекташ Айхан Акан,Тетяна Прокопенко,Німеччина, Україна, Польща, Туреччина, Білорусь, Грузія, Латвія, Литва ,Естонія,Rodena travel,Coral,Шарм-ель-Шейх,Егейському узбережжя,OTI Holding,Танзанія,coral travel росія,Туристичний оператор Coral Travel,Туристичний оператор Coral ,Туристичний оператор Coral Travel Росія,Туристичний оператор Coral Travel Війна,Туристичний оператор Coral Travel Росія війна
Автор: wikibazacom