Навіть попри те, що сучасних ракет у Росії все менше, потреба України в протиракетних системах зберігається – звернення Президента Володимира Зеленського

Навіть попри те, що сучасних ракет у Росії все менше, потреба України в протиракетних системах зберігається – звернення Президента Володимира Зеленського
32673 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці! Українки!

Усі наші захисники й захисниці!

Сьогодні нашій протиповітряній обороні вдалося «підрізати крила» російським ракетам. Частину ракет, які окупанти спрямували проти наших міст, вдалося збити. І це – врятовані життя. Це врятована інфраструктура.

Але вдалося збити тільки частину. На жаль, є жертви, є руйнування. Сьогодні удар був по Львівській і Тернопільській областях. І ми знову й знову повторюємо нашим партнерам, що Україні потрібна сучасна протиракетна зброя. У нашої держави її поки немає на достатньому рівні, але саме в нашої держави й саме зараз – найбільша у Європі потреба саме в такій зброї. Затягування з її наданням не може мати виправдань. Буду постійно наголошувати на цьому, говорячи з нашими партнерами.

Перші запити на протиракетні системи ми зробили ще задовго до повномасштабного вторгнення. І цього тижня буде багато різних важливих переговорів – і не тільки з європейськими політиками, яким до снаги надати Україні сучасні протиракетні системи. Навіть попри те, що сучасних ракет у Росії з кожним днем війни все менше, потреба України в таких системах зберігається. Бо і в Росії зберігається ще достатньо радянських типів ракет, які навіть іще небезпечніші. Вони в рази менш точні, а отже, у рази більше загрожують саме цивільним об'єктам і звичайним житловим будинкам.

Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Звичайно, темою номер один була оборонна підтримка. Канада у ній – серед лідерів. Подякував за те, що Канада стала й першою державою, яка переказала на український рахунок у МВФ спеціальну допомогу – близько 800 мільйонів доларів.

Також мав розмову з Президентом Еквадору. Привітав його з обранням Еквадору членом Ради Безпеки ООН. Поінформував про актуальну ситуацію на полі бою й закликав посилювати тиск на Росію для закінчення цієї війни. І ця розмова з Президентом Еквадору, і вчорашня розмова з Президентом Гватемали стали тільки початком нашої нової політики щодо відновлення відносин з Латинською Америкою.

Попросив сьогодні Головнокомандувача Збройних Сил України дуже уважно поставитися до повідомлень у ЗМІ та в соцмережах про те, що в частини наших бійців немає достатньо засобів індивідуального захисту. Доповіді, які я отримую, суттєво відрізняються від того, що обговорюється суспільством. І я очікую перевірки логістики в армії – перевірки того, що постачається, і того, як розподіляються засоби індивідуального захисту. На сьогодні всім, хто перебуває в зонах бойових дій, повинно вистачати всього необхідного для захисту. Держава забезпечує таке постачання.

За минулу добу в битві на Донбасі кардинальних змін не відбулося. Найбільш жорстокі бої в Сєвєродонецьку та в усіх містах і громадах поруч – як і раніше. Втрати, на жаль, болісні. Але потрібно триматися. Це наша держава. Триматись саме там, на Донбасі, життєво необхідно. Що більше втрат зазнає ворог саме там, то менше сил у них буде, щоб продовжувати агресію. Тому Донбаський напрямок – ключовий для визначення того, хто буде домінувати найближчими тижнями.

Болісні втрати маємо й на аі, де російська армія пробує посилити свої позиції. Бої за цей напрямок тривають, і треба ще боротися, жорстко битися за повну безпеку для Харкова та області.

Продовжуємо тиснути на окупантів на півдні країни. Ключова мета – звільнення Херсона, і будемо рухатися до цього крок за кроком.

Підписав черговий указ про нагородження тих, хто найбільше відзначився в боях. Державними нагородами відзначені 63 військовослужбовці – за хоробрість та ефективність у захисті держави.

Загальна кількість відзначених нагородами – уже 18 453. І такий масштаб, така кількість подвигів вповні демонструють, якого рівня протистояння і якої жорстокості бойові дії.

Я дякую всім, хто став на захист нашої держави!

Вічна памʼять кожному й кожній, чиє життя забрали окупанти!

Слава Україні!

Джерело

Теги: звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Володимир Зеленський,Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент України ,Президент ,Україна, звернення ,Росія, Російська агресія ,Російська Федерація, війна в Україні, війна з рф,Війна, війна Росії проти України, сучасні ракети, ракети, протиракетні системи,ООН,МВФ,Джастін Трюдо,Трюдо,Сєвєродонецьк,Донбас, Харківщина
Автор: wikibazacom