Залужний – генералу США: зупинили 7 БТГ у Сєвєродонецьку, але ворог і далі має 10-кратну перевагу

Залужний – генералу США: зупинили 7 БТГ у Сєвєродонецьку, але ворог і далі має 10-кратну перевагу
337752 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 червня Валерій Залужний поспілкувався зі своїм американським колегою та наставником – генералом Марком Міллі, Головою об’єднаного комітету начальників штабів США.

Подробиці розмови опубліковано на офіційній сторінці Facebook українського Головнокомандувача.

Залужний розповів Міллі про поточну ситуацію на фронті війни рф проти України та про те, чого зараз найбільше не вистачає захисникам України.

Найгарячіша ситуація на Луганщині, стверджує генерал ЗСУ. Тут ворог і далі зберігає 10-кратну перевагу в артилерії.

Крім того на вузькій ділянці біля Сєвєродонецька росіяни сконцентрували 7 БТГ (біля 5600 солдатів). Однак ЗСУ зупинили атаки ворога, незважаючи на інтенсивний вогонь артилерії та перевагу у живій силі.

Водночас армія рф не залишає у спокої інші території України:

  • продовжуються обстріли житлових районів Харкова;
  • артилерія та міномети противника вражають сили оборони на Чернігівщині та Сумщині.

Залужний наголошує – подібні дії ворога на Харківщині вимагають адекватної відповіді. Відповідь на Сіверщині росіяни отримують -– ЗСУ веде вогонь у відповідь, стверджує український генерал.

Головнокомандувач зазначає, що Україна зараз має лінію фронту довжиною 2450 км. З них активні бойові дії ведуться на 1105 км. При чому на окремих ділянках ЗСУ навіть переходить у контрнаступ.

Карта бойових дій війни рф в Україні станом на 12 червня

Для успішного протистояння зазіханням армії рф Україна терміново потребує великої кількості артилерії калібру 155 мм, наголосив Залужний своєму візаві. Також він розповів генералу США про стратегічні цілі Генштабу – це потрібно для того, щоб обґрунтувати, яких саме технічних засобів зараз потребують ЗСУ.

На завершення військові обговорили кілька сценаріїв розвитку війни. При цьому було згадано ленд-ліз: його США надало країнам-союзникам у часи Другої світової війни, що кардинально змінило хід бойових дій у Європі.

 
Теги: Валерій Залужний, ЗСУ, війна в Україні,БТГ ,армія рф,Сєвєродонецьк,США