Окупантам під силу взяти Сєвєродонецьк, однак вони не зможуть рухатись далі

Окупантам під силу взяти Сєвєродонецьк, однак вони не зможуть рухатись далі
328171 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російська окупаційна армія має сили для взяття Сєвєродонецька, але для цього вона використає всі свої резерви і втратить можливість наступати далі.

Про це каже ведучий Василь Пехньо з посиланням на дані ISW.

“Міноборони Британії зробило прогноз, що рашисти повинні захопити цю ділянку (Сєвєродонецьк і Лисичанськ, - ред.) за два тижні і отримати повний контроль над регіоном", - сказав він.

Водночас голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляє, що на сході українські сили мають достатньо підкріплень та техніки для подальших контратак та захисту своїх позицій.

“Натомість щодо резервів росіян виникає чимало питань. Зокрема Генеральний штаб ЗСУ стверджує, що за останній тиждень кремль перекинув під Сєвєродонецьк до 20 БТГР - це близько 15 тисяч бійців у теорії, але після 100 днів війни втрати тамтешніх підрозділів, за різними оцінками, може складати від 3 до 8 тисяч. Тож реальна чисельність російського угрупування в цій зоні може бути в рази менша - від 7 до 12 тисяч", - зазначив Пехньо.

Саме через великі втрати росіяни зараз женуть на цей напрямок неготовий до бойових дій “2-й армійський корпус “лнр", який складається з мобілізованих чоловіків з ОРДЛО.

“Через такі проблеми з кадрами поважний Інститут вивчення війни робить свій прогноз - окупантам під силу взяти Сєвєродонецьк, однак їхні формування будуть занадто слабкими, щоб рухатися далі і сил вистачить максимум на утримання. Через це більшість аналітиків сходяться на думці, що наступальний потенціал росії майже вичерпано і саме це, разом з західною зброєю, повинно стати переломним моментом у війні", - зауважив ведучий.

stopcor.org

Теги: армія рф,російська армія, війна в Україні,ОРДЛО,Сєвєродонецьк,Лисичанськ,Сергій Гайдай,Генеральний штаб ЗСУ, ЗСУ,окупанти,Василь Пехньо