Ставки зростають: голову зрадника Херсону Кирила Стремоусова оцінили у мільйон

Ставки зростають: голову зрадника Херсону Кирила Стремоусова оцінили у мільйон
357983 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Херсоні місцеві сили спротиву розповсюдили листівки, в яких оголошено про винагороду за затримання чи усунення посібника російських окупантів Кирила Стремоусова. "Голову" колаборанта оцінили у мільйон гривень.

Про це повідомило місцеве видання Kavun.City, яке поділилося світлиною об'яви.

Зауважимо, на початку травня в аналогічних повідомленнях фігурувала вдвічі менша сума – 500 тисяч гривень. Щоправда, з тих пір самопроголошений "заступник голови Херсонської ВЦА" встиг відмітитись низкою нових протиправних дій і скандальних заяв.

Зокрема, в інтерв'ю виданню Reuters він пообіцяв "приєднати" Херсонщину до рф наступного року та організувати з цією метою "референдум".

Нагадаємо, 17 березня 2022 року Офіс Генерального Прокурора України повідомив про відкриття провадження щодо державної зради, пов’язаної зі створенням псевдооргану влади на Херсонщині.

Скандальний блогер-сепаратист Кирило Стремоусов

Призначення скандального колишнього блогера Стремоусова гауляйтером південного регіону місцеві експерти називали суто пропагандистською акцією рф.

"Стремоусов раніше ніколи не був при владі, це був звичайний "міський божевільний", який отримував російські гроші. І єдине, що хочеться після війни зробити, – це отримати повну інформацію. І побачити покарання посадових осіб у поліції, СБУ, а також у суддівській гілці влади – всіх тих, хто Стремоусову дозволяв робити те, що він робив.

А він вчиняв, як правило, дрібне хуліганство й при цьому хизувався, що йому нічого за це не буде. Тому що за ним стояли потужні сили саме в правоохоронних органах. Сам він ніколи не мав у Херсоні впливу, не мав популярності. Й, швидше за все, під час окупації розчарував саме цим своїх московських кураторів, які від початку бачили його тут головним", – зазначив херсонський політолог, економіст Володимир Молчанов.

У травні, за інформацією місцевих джерел, Кирило Стремоусов вивіз родину до анексованого Криму, а сам протягом декількох днів переховувався в окупованому Донецьку, але змушений був повернутися до Херсону під тиском своїх російських кураторів.

stopcor.org

Теги: Кирил Стремоусов,Херсон, війна в Україні,окупанти,російські окупанти