Відбулась онлайн-зустріч міністрів внутрішніх справ України та Чехії

Відбулась онлайн-зустріч міністрів внутрішніх справ України та Чехії
330198 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 травня, в онлайн режимі відбулася зустріч міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та першого віце-прем'єра міністра, міністра внутрішніх справ Чеської Республіки Віта Ракушана.  

Міністри обговорили питання допомоги Україні в гуманітарному розмінуванні, відбудови країни після війни.  

Віце-прем'єр міністр, міністр внутрішніх справ Чеської Республіки запросив Дениса Монастирського взяти участь у саміті міністрів внутрішніх справ ЄС, який відбудеться 11 липня у Празі. Під час конференції основна увага має бути приділена саме питанню України.  

Денис Монастирський закликав чеського колегу підтримати ініціативу міністрів внутрішніх справ країн Балтії, Польщі та Німеччини щодо надання допомоги з розмінування Україні. У відповідь Віт Ракушан висловив зацікавленість  у підтримці цієї ініціативи.    

«Ми щиро вітаємо принципову позицію Чеської держави щодо покарання найманців, які беруть участь у війні проти України. Дякуємо за надану гуманітарну допомогу та прихисток громадянам України, які вимушено залишили батьківщину через російську агресію», - сказав міністр внутрішніх справ України.  

МВС Чехії вже надавали Україні гуманітарну допомогу ДСНС та НПУ: спорядження, спецодяг та необхідне обладнання.

«Ми видали 344 тисяч віз українським біженцям для тимчасового проживання. ця цифра співрозмірна трьом відсоткам населення Чеської Республіки. І якщо враховувати співвідношення на одиницю населення, ми другі після Польщі, хто надав притулок Українцям. 80% дорослих біженців - це жінки, 45% біженців - це діти. І не дивлячись на таку кількість біженців, у нас не зросла криміногенна ситуація в країні, Це для нас великий аргумент, що українці приїжджають саме за допомогою», - повідомив перший віце прем'єр міністр, міністр внутрішніх справ Чеської Республіки  

Своєю чергою, Денис Монастирський запевнив, що Уряд робить максимум зусиль для повернення до України своїх громадян, але через війну і відновлення це тривалий процес.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,Денис Монастирський,МВС Чехії,ДСНС України,міністр внутрішніх справ України