Денис Монастирський: Зарано говорити про повне скасування комендантської години

Денис Монастирський: Зарано говорити про повне скасування комендантської години
314288 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це вчора, 10 травня, повідомив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час телемарафону «Єдині новини».

«Нам ще доведеться деякий час жити з комендантським часом по всій країні. Це та можливість, яка створює правоохоронцям умови для успішного відпрацьовування сигналів небезпеки, зокрема, для запобігання діяльності диверсійно-розвідувальних груп. Зарано говорити про повне скасування комендантської години на певних територіях, навіть, якщо там не ведуться бойові дії», — сказав очільник МВС.

Він зазначив, що Україна успішно провела 8–9 травня. Усі правоохоронці працювали в посиленому режимі, адже в ці дні очікувались і провокації, і напади ДРГ. 

Окремо обговорили питання безпеки на дорогах. Денис Монастирський закликав усіх українців дотримуватися правил дорожнього руху.

«Ми повертаємо фіксацію порушень швидкості. Нагадаю, що включаються і штрафні санкції. Тому прохання до всіх: дотримуйтеся того швидкісного режиму, який передбачений на визначених ділянках. Будуть приходити штрафи як до власників авто, так і до громадян — належних користувачів за відповідні правопорушення», — сказав Міністр.

Також він розповів про телеграм-бот RuAssetsBot для збору інформації про російські активи, який нещодавно запрацював.

«Ці активи мають бути вилучені на користь відновлення України, адже надзвичайно висока ціна заплачена за звільнення кожного населеного пункту. Зараз розшук російських активів одна з ініціатив та напрямків руху наших правоохоронців. Кошти з таких активів будуть надходити у фонд уряду. Вони  використовуватимуться для відновлення нашої держави», — повідомив Денис Монастирський.

За його словами, кожен, хто володіє інформацією про російські активи, може повідомити про це через бот. Далі компетентні органи працюватимуть над санкціями чи над конфіскацією на користь України.

mvs.gov.ua

Теги: міністр внутрішніх справ України,Денис Монастирський,МВС,ДРГ,комендантська година