ЗСУ вдало контратакують на Харківщині й можуть дійти до кордонів рф, – ISW

ЗСУ вдало контратакують на Харківщині й можуть дійти до кордонів рф, – ISW
297776 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЗСУ розпочали контрнаступ на схід від Харкова: військовий успіх України в регіоні може завадити стратегічним планам російських сил.

За даними американського аналітичного центру, на які посилаються Fox News, українські війська успішно розпочали контрнаступ на Харківщині і незабаром можуть відкинути путінські війська до кордонів рф.

Російські війська відступають з північно-східного району Харківської області і, зокрема, знищили кілька мостів, намагаючись пом’якшити "успішну українську атаку", повідомив Інститут вивчення війни (ISW), що базується у Вашингтоні.

"Армії, як правило, руйнують мости лише в тому випадку, якщо вони загалом вирішили, що не будуть намагатися перетнути річку в іншому напрямку найближчим часом; тому російські війська навряд чи розпочнуть операції з повернення північно-східних околиць Харкова, звільнених українськими силами нещодавно", – йдеться у звіті.

Циркуни

Військовий успіх України на Харківщині може стримати російські сили, що діяли поблизу Харкова, від атакуючих дій і стратегічного переміщення в регіоні, ідеться у звіті.

"З огляду на поточні темпи просування ЗСУ, російські війська можуть бути не в змозі перешкодити українським силам досягти російського кордону, навіть із додатковим підкріпленням", – йдеться у звіті ISW.

"Український контрнаступ демонструє перспективні українські можливості та може створити умови для подальших наступальних дій у північно-східній Харківській області", – йдеться у повідомленні.

Тим часом на південному сході України російські військові продовжують штурмувати "Азовсталь" у Маріуполі й планують вийти на адмінкордони Херсонської області чи проголосити незалежність регіону від України, як це сталося в Донецьку та Луганську у 2014 році, йдеться у звіті ISW.

"За всіма ознаками, російські війська найближчим часом оголосять про створення Херсонської народної республіки або, можливо, примусово анексують Херсонську область і посилять окупаційні заходи в Маріуполі", – йдеться у повідомленні. "Повідомляється, що російські сили проводять фільтраційні заходи як у Херсоні, так і в Маріуполі".

Проросійські ставленики в Херсоні також агітують за те, щоб регіон "став суб’єктом рф", який "за темпами розвитку буде нагадувати щось близьке до Криму", – підсумовується у звіті.

stopcor.org

Теги: ЗСУ, Збройні Сили України, війна в Україні,контрнаступ ,російські війська,рф