НАТО допомагає Україні контролювати острів Зміїний. Ексклюзивні подробиці (ВІДЕО)

НАТО допомагає Україні контролювати острів Зміїний. Ексклюзивні подробиці (ВІДЕО)
55813 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військово-повітряні сили НАТО допомагають Збройним силам України утримувати під контролем острова Зміїний. Зокрема, сили Альянсу причетні до знищення російських окупантів, повідомляє Обозреватель. В результаті таких дій на острові знищено багато окупантів і розбиті ворожі позиції.

Примітно, що Зміїний є важливим місцем для ведення бойових дій, адже саме з нього здійснюється наведення ракетних ударів по Одесі. Також Зміїний мав відіграти важливу роль для блокади та десантної операції в Одесі. Активна допомога ВПС НАТО з утримання Зміїного також пояснюється тим, що контроль російських окупантів над островом становить постійну загрозу та ризики для Румунії.

Джерела в Міноборони зазначають, що захоплення та утримання острова Зміїний стало важливим питанням для російського командування після того, як з’явилася крилата фраза про “російський військовий корабель”. Крім того, далеко не останню роль у бажанні кремлівських окупантів захопити Зміїний стало знищення ракетного крейсера “Москва”. За інформацією розвідки, на 9 травня в ефірі пропагандистського каналу “Росія 24” планувалося пряме включення гарнізону на Зміїному

.

На відео показаний прохід винищувача-бомбардувальника Panavia Tornado, який знищує з повітря позиції російських окупантів на острові Зміїний.

Джерело

Теги: Російська агресія , Росія,Російська Федерація,рф, війна в Україні, війна з рф,Війна, острів Зміїний,Зміїний,бомбардувальник Panavia Tornado,бомбардувальник,Panavia Tornado,Москва,російський військовий корабель,НАТО,Румунія, Одеса,НАТО допомагає Україні
Автор: wikibazacom