На передову у бригади Десантно-штурмових військ передали нові пікапи та необхідне спорядження для бійців

На передову у бригади Десантно-штурмових військ передали нові пікапи та необхідне спорядження для бійців
63614 ПЕРЕГЛЯДІВ

У підрозділи Десантно-штурмових військ на фронті передали нові автомобілі, а також 7 тонн необхідного спорядження – бронежилети, шоломи, бензопили, амуніцію, турнікети та ІПП. 

З 18 автівок, які  були придбані коштом Фонду Порошенка та волонтерів ГО «Справа громад» і «Res_Publika. Брати по Зброї», 16 передали десантникам, ще 2 – у підрозділи тероборони.  

Ветеран війни проти російської агресії, депутат Київради Олександр Погребиський побував в одному з підрозділів 95-ї бригади, куди доставили 4 автівки. «Ми зараз у 95-й бригаді, передали автомобілі», – розповідає Погребиський. 

«Машина нова, машина добра, економна. Все є, всього вистачає. Нафарширована повністю. Тим більше супер, що це пікап. Є змога встановити ззаду ДШК, ПТРК – що завгодно. Я вважаю, що для нашого підрозділу це супер», – говорить водій-десантник. Боєць подякував усім волонтерам, які підтримують ЗСУ під час війни.

«І один кунг на 95-ту бригаду. Так як ми з порожніми руками не їздимо, то тут ІПП для медиків, ну і цигарки для хлопців», – показує Погребиський завантажену автівку. 

«Один пікапчик вже поїхав прямо туди, де гаряче», – говорить Олександр Погребиський. 

«Спілкуючись з нашими військовими, з представниками штурмових груп, використовуючи досвід 2014-2015 років, ми прийняли рішення поставити нові автомобілі, нові пікапи, які гарантовано проходять декілька років, повнопривідні, потужні», – пояснював Петро Порошенко. 

Волонтер Юрій Бірюков у Facebook прозвітував, що окрім 16 автівок воїнам-десантникам привезли необхідне спорядження на суму майже 4 млн грн. «15 бензопил, 300 пар чобіт, 2 планшета Sigma, 100 шоломів, 100 броників (80 мультикам + 20 койот комплект), ІПП 1040, раскладачки 145, форма весь піксель + весь скіф 267, труси 1000, шкарпетки 1200, футболки 1055, спальники 150 штук, «талани» літні 250 пар, каремати – 185, підсилювачі мобільного зв’язку 3 комплекти, турнікети – 35, кровоспинні комплекти – 100, ноші – 5, пончо + дощовики – 81 шт, рукавиці Mechanix – 100 (мультикам + койот), бойова сорочка – 400, поло M-Tac – 100 шт, Аутел EVO II і ще інших дрібниць», – перерахував Бірюков. 

«Головною родзинкою поїздки, хто б сумнівався, були пікапи JAC. Вести колону новеньких авто в таких камуфляжних кольорах просто приємно. Приємно, коли перехожі махають нам і сигналять, приємно, коли на блокпостах кажуть «Ой, я вчора бачив новини про ці машини». Але особливий кайф від  пожвавлення всередині бригад, коли ці пікапи заходять на бази ДШВ», – ділиться подробицями поїздки до хлопців волонтер. 

«Вантаж порадував не менше. Екіпажі в ООС ще з минулого року, а значить – форми немає, а нинішня зношена; взуття немає, а теперішнє зношене», – констатує Бірюков.

«Проста математика поїздки – 8 240 679 гривень вартість вантажу. Більше половини цієї суми сплатив Фонд Порошенка. І таких сум, таких платежів, таких вантажів – лише за останні два місяці було десятки. Вантаж доставлений, друзі обійнялися, каву випили. Ми – вдома. Збираю наступний вантаж», – пише волонтер. Він подякував усім небайдужим українцям, які долучилися до збору коштів. 

Як зазначив Петро Порошенко, 18 пікапів – це лише початок програми: «для нас принципово, щоб кожна бригада, яка зараз воює на фронті, була долучена до цієї програми, щоб їм була запропонована в разі потреби наша допомога. Почати зі зрозумілих причин ми прийняли рішення з десантно-штурмових. І почати саме зі Сходу і Півдня. А буде ще, відкрию таємницю, і про військові вантажівки в майбутньому. Ми зараз цим займаємося. І можливо про бронетехніку в майбутньому. І ми цим займемося. Принаймні ми все робимо для того, щоб це вдалося», – говорить Петро Порошенко.

Джерело

Теги: Десантно-штурмові війська,Україна, війна в Україні,Війна, війна з рф,Росія, Російська агресія ,Російська Федерація,ІПП,ГО «Справа громад» ,Res_Publika. Брати по Зброї,ДШК, ПТРК,ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України,Олександр Погребиський,Погребиський,Петро Порошенко,Порошенко,Петро Порошенко Вікіпедія,Порошенко Вікіпедія,Юрій Бірюков,ООС,Спорядження для бійців
Автор: wikibazacom