СБУ знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ та дислокацію літаків ЗСУ (відео)

СБУ знешкодила ворожу агентуру, яка збирала розвіддані про оборонні рубежі українських військ та дислокацію літаків ЗСУ (відео)
302846 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед затриманих: голова територіальної громади та «розконсервовані» ворожі агенти, у яких були відпрацьовані шляхи втечі до Криму на випадок «провалу».

У Житомирській області:

військова контррозвідка СБУ викрила посадовця оборонного об’єкта на зборі секретної інформації про українські бойові літаки та інфраструктуру повітряних сил.

Насамперед його цікавили таємні відомості щодо дислокації, а також ремонту та відновлення бойових можливостей військової авіації.  

Отримані дані він передавав загарбникам через рідного брата та колишнього однокурсника, які співпрацювали з російськими спецслужбами на території рф.

На Дніпропетровщині:

затримано ворожого агента, якому фсб дала завдання приєднатись до лав територіальної оборони Дніпра. Там він мав збирати дані про особовий склад та озброєння українських захисників.

У подальшому, відповідно до ворожого завдання, зрадник мав прибути на передову, звідки планував передавати окупантам отриману інформацію про ЗСУ.

Ще одного агента спецслужб рф затримали у Кривому Розі. Ворог «активував» його на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

За завданням російських кураторів він збирав дані про оборону Маріуполя.

Також проводив фотофіксацію оборонних рубежів українських військ на Криворізькому напрямку.

Для передачі інформації окупантам використовували закриті канали зв’язку та конспіративну квартиру на тимчасово окупованій території на сході України.

На випадок «провалу», ворожий агент мав відпрацьовані шляхи «евакуації» та підготовлений для цього автомобіль.

Втім, це не допомогло, співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі направлення ворогу секретної інформації.

У Миколаївській області:

викрито голову однієї з об’єднаних територіальних громад на передачі окупантам відомостей про розташування позицій ЗСУ на території Вознесенського району.

Наразі його затримано для проведення слідчих дій та притягнення до кримінальної відповідальності.

На Чернігівщині:

співробітники СБУ затримали місцевого жителя, який добровільно пішов на співпрацю з агресором під час тимчасової окупації.

Зрадник збирав інформацію про дислокацію позицій ЗСУ у передмісті обласного центру. Отримані дані ворог використовував для здійснення ракетних обстрілів.

У Хмельницькому:

викрито учасницю агентурної мережі окупантів. Нею виявилась місцева жителька, яка була завербована представниками спецслужб рф через заборонену в Україні російську соцмережу «Однокласники».

За гроші вона передавала російським кураторам координати військових та інших стратегічних об’єктів на території регіону. Також поширювала в інтернеті заклики до зміни меж державного кордону та виправдовувала агресію рф.

Жінка працювала за гроші ворога, які отримувала через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

У Черкаській області:

СБУ встановила місцезнаходження і затримала вантажівку з військовими комплектуючими, які транспортували до росії.

Під час огляду авто виявлено складові для потреб авіаційної та суднобудівельної галузей рф.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії для встановлення маршруту руху вантажу, його організаторів та замовників.

Вилучене майно направлено до одного з підприємств військово-промислового комплексу України.

За всіма викритими фактами правоохоронці проводять відповідні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти нашої держави.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ ,служба безпеки україни,ЗСУ, війна в Україні,росія,окупанти