Офіс прокурора МКС приєднався до спільної слідчої групи України, Литви та Польщі щодо розслідування злочинів РФ

Офіс прокурора МКС приєднався до спільної слідчої групи України, Литви та Польщі щодо розслідування злочинів РФ
278018 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генпрокурори України, Литви та Польщі Ірина Венедіктова, Ніда Грунскєне та Збігнєв Зьобро і Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім А.А. Хан розширили спільну слідчу групу (JIT) щодо основних міжнародних злочинів, скоєних в Україні, залученням Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду як учасника ССГ. Також учасником групи наразі є Євроюст, де представлені 27 країн-членів ЄС та 10 інших держав. 

«Вперше в історії до спільної слідчої групи долучився Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду. Рівно місяць тому ми з колегами із Литви та Польщі за підтримки Євроюсту створили ССГ для розслідування звірств РФ на території нашої держави. Переконана, що приєднання ще одного потужного учасника зробить розслідування та судове переслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності більш ефективним та скоординованим. Справедливість для жертв і покарання для винних – виклик для всього світового юридичного фронту і наша спільна слідча група стала у його авангарді», - заявила Ірина Венедіктова. 

У кожної з держав-сторін триває власне національне розслідування агресії РФ в Україні. Також повноцінне незалежне розслідування розпочав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду. Сторони та учасники ССГ координуватимуть свої дії, разом плануватимуть слідчі стратегії, а також оперативно та безпечно обмінюватимуться інформацією та доказами.

gp.gov.ua

Теги: МКС ,Ірина Венедіктова,Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду, війна в Україні,росія,рф