БЕБ анонсувало конкурсний відбір на державну службу. Коментар від відомого юриста та аналітика Ігоря Мізраха

БЕБ анонсувало конкурсний відбір на державну службу. Коментар від відомого юриста та аналітика Ігоря Мізраха
356225 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно, 15 лютого 2022 року Директором Бюро економічної безпеки України, Мельником Вадимом Івановичем був підписаний «Наказ про утворення Конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття вакантних посад державної служби категорій “Б” та “В”».

Також, важливо зазначити, що БЕБ  розроблена і схема проведення відборів на державну службу категорій “Б” та “В”. Це зроблено з метою покращення конкурсних процедур.  Зокрема, керівники територіальних управлінь БЕБ, конкурси з відбору яких будуть оголошені найближчим часом, матимуть статус державних службовців категорії “Б”.

 

Після оприлюднення інформації, щодо даного конкурсу наша редакція звернулась за коментарієм до відомого юриста та аналітика Ігоря Аркадійовича Мізраха.

Першочергово аналітик зазначив, що в нашій державі вже на протязі багатьох років йде війна, і Україна знаходиться на порозі повномасштабного вторгнення країни агресора. Ігор Мізрах наголосив, що економічна безпека в даний час є не менш важливою за, приміром,  інформаційну. Своє твердження відомий юрист аргументував тим, що нашу країну намагатимуться знищити із середини, що вже активно відбувається. І, на думку Ігоря Мізраха, БЕБ - це саме той правоохоронний орган, який в найближчий час вороги намагатимуться зробити інструментом вагомого впливу на економічні процеси в Україні. А тому, підкреслив Мізрах,  перед комісією з проведення конкурсного відбору на зайняття посад в цій державній службі стоятиме дуже й дуже важливе завдання.

“В цей непростий для України час, оцінювати та відбирати кандидатів на посади в БЕБ потрібно аналізуючи всі деталі: досвід,          професійні та людські якості, а також важливо акцентувати увагу на їх особисту лояльність до країни, яка привела до наших східних кордонів численне військо. Нашій державі явно не потрібно збільшення закордонних агентів в державних органах, і про це потрібно чітко пам'ятати”, - наголосив Мізрах Ігор Аркадійович.

Звісно, також Ігор Мізрах не забув й про корупцію, яка в таких конкурсах часто є, на жаль, практично визначальною. Проте, все ж аналітик має надію, що ворог на кордонах України стимулює Членів комісії і керівництво Бюро економічної безпеки керуватись виключно чіткими даними про претендентів, їх знаннями і власною совістю перед державою Україна та її громадянами. 

 “Буде утворено комісію Бюро економічної безпеки України з проведення конкурсного відбору та зайняття посад державної служби. Не зважаючи на те, що в нашій країні панує корупція, плекаю певну надію на дану групу людей яка має та зобов'язана провести конкурс максимально прозоро та чесно. Керуватись потрібно чіткими даними про претендентів і їх знаннями, а найголовніше здоровим глуздом і власною совістю перед державою Україна та її громадянами”, - підкреслив Ігор Мізрах.   

Чесні люди, професіонали своєї справи і патріоти України - це основний посил Ігоря Аркадійовича Мізраха, щодо конкурсантів, які згодом стануть працівниками БЕБ. І саме такими поглядами та намірами повинна керуватись  Конкурсна комісія з відбору працівників Бюро економічної безпеки України.

Теги: Бюро економічної безпеки, БЕБ, Ігор Мізрах, Мізрах, Мізрах Ігор Аркадійочив, Україна, конкурсний відбір, конкурс, Мельник Вадим, Мельник, Мельник Вадим Іванович, економічна безпека, керівники територіальних управлінь, працівники БЕБ, конкурсна комісія, відбір працівників, економічна безпека України, коментар Ігоря Мізраха, протидія корупції, державні службовці